vineri, septembrie 2, 2022

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Un om de afaceri turc acuzat că derulează o schemă frauduloasă de criptomonede, care este căutat de autoritățile turce de peste un an, a fost arestat în orașul albanez Elbasan, conform Balkan Insight.

Procurorul din Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Ajazi a adăugat că Ozer se va confrunta în zilele următoare cu o ședință de judecată, la care se va decide „măsura de siguranță” de 40 de zile de arest, iar după aceea va începe procesul de extrădare în Turcia.

Ozer este acuzat că a creat o organizație criminală și a comis fraudă în Turcia, unde a fondat și a condus platforma de schimb de criptomonede, Thodex.

Ministerul de Justiție al Turciei a anunțat în 2021 a cerut prin Interpolul arestarea lui Ozer, pentru că ar fi participat la cea mai mare fraudă a țării vreodată, în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari.

Ozer a negat în mod repetat afirmațiile pe rețelele de socializare și s-a angajat să se întoarcă în Turcia, dar a fugit în Albania, deținând activele digitale în valoare de 2 miliarde de dolari care aparțin a aproximativ 700.000 de oameni.

În ultimii ani, oamenii din Turcia s-au înghesuit la scheme de criptomonede pe fondul unei scăderi abrupte a valorii lirei turcești și a unei inflații ridicate, provocând un boom pe piața cripto.

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.