luni, ianuarie 16, 2023

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare, conform Daily Sabah.

Mustafa Levent Göktaş, un fost colonel, a fost reţinut în Svilengrad din Bulgaria, un oraş aflat în apropierea graniţei cu Turcia, la o zi după ce autorităţile turce au declarat că Interpolul a emis o alertă roșie și un mandat internaţional de arestare pentru Göktaş.

Ministerul a declarat că procedurile pentru extrădarea sa în Turcia sunt în curs.

Un tribunal din capitala Ankara a emis anterior un mandat de capturare a lui Göktaş sub acuzaţia de omucidere şi apartenenţă la o bandă criminală.

Academicianul Necip Hablemitoğlu a fost împușcat în fața casei sale pe 18 decembrie 2002. Vinovații crimei au rămas în libertate ani de zile.

Nuri Gökhan Bozkır, un fost ofițer, a fost găsit în Ucraina și extrădat în Turcia în ianuarie, accelerând ancheta blocată. În iunie, autoritățile au ordonat mai multe arestări în cadrul anchetei, inclusiv un mandat pentru Göktaş. Opt suspecți au fost reținuți și patru au fost eliberați sub control judiciar.

Vremuri grele pentru îndrăgostiți. Costul întâlnirilor mai mult de 3.500 de lire pe lună

În cadrul sondajului, 1000 de participanți selectați aleatoriu cu vârsta cuprinsă între 27 și 35 de ani au fost întrebați cât cheltuiesc în timpul întâlnirilor lor.

Rusia-Ucraina: Comisarii pentru drepturile omului s-a întâlnit în Ankara

O sursă turcă susține că Moskalkova și Lubinets au discut despre un coridor umanitar și despre situația copiilor care au fugit de război. Probleme precum coridorul pentru cereale din Marea Neagră sau un potențial schimb de prizonieri vor fi discutate la niveluri mai înalte.

Istanbul: Un muzeu dedicat lui Erdogan va fi inaugurat înainte de alegeri

Muzeul va expune fotografii și videoclipuri din copilăria lui Erdoğan, timpul petrecut în fotbalul amator și viața lui înainte și mai ales în timpul carierei sale politice, precum și imagini cu membrii familiei sale.

Turcia: Raid în 15 case pentru reținerea studenților cu presupuse legături cu Mișcarea Gulen 

Parchetul Mersin a emis mandate de reținere pentru 15 persoane pentru presupusa „diseminare de propagandă teroristă” și pentru trimiterea de mesaje considerate de autorități ca dovezi ale afilierii lor la Mișcarea Gulen.

Faimoasa avocată din Turcia, printre cele trei femei laurate a Premiului Olof Palme din Suedia 2023

Eren Keskin, alături de Marta Chumalo, expertă de gen și psiholog din Ucraina, și Narges Mohammadi, jurnalist și activist pentru drepturile omului din Iran, sunt cele trei femei laureate.

Istanbul: Noi taxiuri de lux au fost introduse. Află ce oferă!

Centrul de coordonare a transporturilor din Istanbul, UKOME, a luat decizia de a transforma microbuzele în taxiuri de lux în noiembrie 2022.

Presa în Turcia: 1 jurnalist ucis și 39 închiși după gratii în 2022

În decembrie, într-o mișcare care a confirmat temerile criticilor legii, Turcia a văzut prima arestare a unui jurnalist în temeiul legii dezinformarii.

Crimă în Turcia: 6 reținuți în legătură cu uciderea fostului președinte al Lupilor Gri

Sinan Ateş, un academic și fostul președinte al Lupilor Gri, a fost împușcat mortal în capitala Ankara săptămâna trecută.