duminică, septembrie 4, 2022

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon, de la malul Mării Negre, a atins un nivel record în vara aceasta, ajugând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf, conform presei turcești.

Primarul Trabzon, İsmail Ustaoğlu a vorbit sezonul turistic din anul 2022, după ridicarea tuturor restricțiilor.

 „Vin avioane din 10 țări diferite din Golf. Începând cu 25 iulie, numărul de turiști care vin în orașul nostru în acest fel a depășit 160 de mii. 30 de avioane aterizează în orașul nostru pe zi, prin Istanbul. Există mii de turiști în diferite destinații, în special în Uzungöl. Mai ales după pandemie, Trabzon trăiește zile istorice în ceea ce privește turismul.”, susține primarul.

93 la sută dintre turiști mulțumiți

Conform statisticilor, turiștii veniți în orașul de la malul Mării Negre, Trabzon au stat în oraș în medie 10 zile și au cheltuit 110 de dolari de persoană pe zi.

36 la sută dintre respondenți au subliniat că au venit la Trabzon cu recomandarea unui prieten sau a unei rude, iar 24 la sută după ce au văzut pe rețelele de socializare.

La întrebarea „Care este nivelul dumneavoastră de satisfacție generală pentru vizita dumneavoastră la Trabzon?” 93 la sută dintre cei care au venit la Trabzon au susținut că au fost mulțumiți.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...