sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon, de la malul Mării Negre, a atins un nivel record în vara aceasta, ajugând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf, conform presei turcești.

Primarul Trabzon, İsmail Ustaoğlu a vorbit sezonul turistic din anul 2022, după ridicarea tuturor restricțiilor.

 „Vin avioane din 10 țări diferite din Golf. Începând cu 25 iulie, numărul de turiști care vin în orașul nostru în acest fel a depășit 160 de mii. 30 de avioane aterizează în orașul nostru pe zi, prin Istanbul. Există mii de turiști în diferite destinații, în special în Uzungöl. Mai ales după pandemie, Trabzon trăiește zile istorice în ceea ce privește turismul.”, susține primarul.

93 la sută dintre turiști mulțumiți

Conform statisticilor, turiștii veniți în orașul de la malul Mării Negre, Trabzon au stat în oraș în medie 10 zile și au cheltuit 110 de dolari de persoană pe zi.

36 la sută dintre respondenți au subliniat că au venit la Trabzon cu recomandarea unui prieten sau a unei rude, iar 24 la sută după ce au văzut pe rețelele de socializare.

La întrebarea „Care este nivelul dumneavoastră de satisfacție generală pentru vizita dumneavoastră la Trabzon?” 93 la sută dintre cei care au venit la Trabzon au susținut că au fost mulțumiți.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.