marți, iulie 16, 2024

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon, de la malul Mării Negre, a atins un nivel record în vara aceasta, ajugând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf, conform presei turcești.

Primarul Trabzon, İsmail Ustaoğlu a vorbit sezonul turistic din anul 2022, după ridicarea tuturor restricțiilor.

 „Vin avioane din 10 țări diferite din Golf. Începând cu 25 iulie, numărul de turiști care vin în orașul nostru în acest fel a depășit 160 de mii. 30 de avioane aterizează în orașul nostru pe zi, prin Istanbul. Există mii de turiști în diferite destinații, în special în Uzungöl. Mai ales după pandemie, Trabzon trăiește zile istorice în ceea ce privește turismul.”, susține primarul.

93 la sută dintre turiști mulțumiți

Conform statisticilor, turiștii veniți în orașul de la malul Mării Negre, Trabzon au stat în oraș în medie 10 zile și au cheltuit 110 de dolari de persoană pe zi.

36 la sută dintre respondenți au subliniat că au venit la Trabzon cu recomandarea unui prieten sau a unei rude, iar 24 la sută după ce au văzut pe rețelele de socializare.

La întrebarea „Care este nivelul dumneavoastră de satisfacție generală pentru vizita dumneavoastră la Trabzon?” 93 la sută dintre cei care au venit la Trabzon au susținut că au fost mulțumiți.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.