miercuri, ianuarie 31, 2024

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon, de la malul Mării Negre, a atins un nivel record în vara aceasta, ajugând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf, conform presei turcești.

Primarul Trabzon, İsmail Ustaoğlu a vorbit sezonul turistic din anul 2022, după ridicarea tuturor restricțiilor.

 „Vin avioane din 10 țări diferite din Golf. Începând cu 25 iulie, numărul de turiști care vin în orașul nostru în acest fel a depășit 160 de mii. 30 de avioane aterizează în orașul nostru pe zi, prin Istanbul. Există mii de turiști în diferite destinații, în special în Uzungöl. Mai ales după pandemie, Trabzon trăiește zile istorice în ceea ce privește turismul.”, susține primarul.

93 la sută dintre turiști mulțumiți

Conform statisticilor, turiștii veniți în orașul de la malul Mării Negre, Trabzon au stat în oraș în medie 10 zile și au cheltuit 110 de dolari de persoană pe zi.

36 la sută dintre respondenți au subliniat că au venit la Trabzon cu recomandarea unui prieten sau a unei rude, iar 24 la sută după ce au văzut pe rețelele de socializare.

La întrebarea „Care este nivelul dumneavoastră de satisfacție generală pentru vizita dumneavoastră la Trabzon?” 93 la sută dintre cei care au venit la Trabzon au susținut că au fost mulțumiți.

Turcia are cele mai multe cereri depuse la CEDO în 2023. Rusia, Ucraina, România în top 5

Turcia a avut cel mai mare număr de cereri pe roll la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în 2023, relatează Balkan...

Un nou partid și-a anunțat candidatul pentru alegerile din Istanbul

Partidul Bun (IYI) l-a desemnat pe deputatul Buğra Kavuncu, drept candidat pentru cea mai mare metropolă a Turciei la viitoarele alegeri locale din 31 martie.

Atacul biserica din Istanbul. Detalii despre persoana ucisă„Avea mintea unui copil de 5 ani. Era musulman”

Consulul General Polonez alături familia sa era prezent la slujba religioasă în timpul atacului.