vineri, aprilie 19, 2024

VA EXISTA UN INVENTAR AL PATRIMONIULUI TURISTIC ROMÂNESC

România ar putea avea, începând din 2019, un sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism, precum şi un inventar al patrimoniului turistic, a anunţat, luni, în cadrul conferinţei de bilanţ, ministrul Turismului, Bogdan Trif.

„Prin Legea turismului ne dorim să introducem un sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism în România. Ne lipseşte acest lucru, este important să avem informaţiile în timp real. Ştiu că s-a discutat înainte de acest sistem informatic. Am scos toate acele cerinţe care, din punctul meu de vedere, şi nu doar, încălcau protecţia datelor personale. O să avem, sper anul viitor, un sistem informatic care să ne livreze date concrete, rapide, astfel încât să nu mai depindem numai de datele INS (Institutul Naţional de Statistică, n.r.), care, de multe ori, sunt incomplete, pentru că ei trebuie să acopere toată plaja de informaţii. Noi o să mergem ţintit doar pe sistemul din turism. Cu alte cuvinte, nu o să mai facem strategii după ureche”, a spus Trif.

foto 2

Ministrul Turismului a menţionat, totodată, că, prin Legea turismului, se urmăreşte crearea unui inventar al patrimoniului turistic, precum şi promovarea dreptului de preferinţă al hotelierilor pentru plajele de pe Litoral.

„De asemenea, îmi doresc foarte mult să avem un inventar al patrimoniului turistic. Tot în acest proiect am adăugat un capitol care obligă autorităţile publice locale să aibă un inventar al patrimoniului turistic local, pe care să putem să-l centralizăm la Bucureşti şi să avem o imagine de ansamblu a întregii ţări. În Legea turismului am mai inclus şi dreptul de preferinţă al hotelierilor, care vor avea prioritate la închirierea plajelor pe Litoral. În momentul în care mergi la licitaţie şi este acelaşi preţ, cel care are hotelul lângă plajă o să aibă drept de preferinţă şi o să câştige închirierea respectivei plaje. Este important acest lucru, chiar dacă este un mic ajutor pentru hotelieri”, a menţionat Bogdan Trif.

La începutul lunii iulie, ministrul Turismului declara, într-un interviu acordat AGERPRES, că Legea turismului este în proporţie de 100% scrisă, „aşteptăm doar să se voteze în Parlament definiţia Organizaţiei de Management a Destinaţiei, astfel încât să o putem îngloba în Legea Turismului”.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.