luni, septembrie 27, 2021

Un cântăreț a murit de foame după gratii. Închisoare cere familiei să plătească datoriile pentru mâncare

Un cântăreț care a făcut greva foamei timp de 296 de zile a murit după gratii, însă administrația închisorii cere familiei să plătească datoriile pentru hrană, conform T24.com

Mustafa Koçak, cântăreț în Grupul Yorum, în vârstă de 28 de ani, a murit pe 23 aprilie 2020, în lupta pentru un proces echitabil, însă familia a primit notificări pentru a plăti mesele acestuia.

Potrivit știrilor raportate de Bianet, ca urmare a interogatoriului la biroul fiscal unde familia sa a plecat pentru o altă tranzacție, a aflat că Koçak avea datorii la închisoare.

Instituția penală din İzmir, unde Koçak a fost reținut, a pregătit note de plată separate pentru„ pâine și alimente”, una dintre ele în valoarea de 40 de lire, iar cealaltă este de 501,5 lire.

Datele ambelor coincid cu perioada în care Koçak era în greva foamei.Nota de plată includ, de asemenea, informațiile despre faptul că datoria a fost comunicată lui Koçak și că acesta a refuzat să plătească.

Tatăl:”Fiul meu a murit de foame …”

Administrația penitenciarului, care a declarat că aceste taxe nu au fost achitate, a trimis notele de plată la Parchetul șef din Izmir pe 9 aprilie 2020, argumentând că „Condamnatul nu și-a achitat datoria, se solicită efectuarea plății necesare în în conformitate cu articolul 2 din Legea nr. 2548 „.

Tatăl îndurarea a lui Mustafa Koçak, Hasan Koçak a făcut vorbit despre situația în care familia sa se află.

„Fiul meu a făcut greva foamei timp de 10 luni. Au trimis nota de plată pentru mâncare a  cuiva care a murit de foame în închisoare. Oamenii care nu i-au dat fiului meu măcar zahăr și vitamine B timp de 10 luni fac acest lucru. Fiul meu a murit de foame … Este lipsit de scrupule să cer bani pentru pâine. ”, declarată tatăl cântărețului.

Mustafa Koçak a fost parte din formația turcească, Grup Yorum, împreună cu  muzicianul Ibrahim Gökçek. Amândoi a fost arestați la începutul anului 2019 și și-au pierdut viața după gratii, în timpul grevei foamei.

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Poliția germană descoperă o listă suspectă cu numele susținătorilor Mișcării Gülen

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”

Povestea tragică de viață a unei femei din Turcia: „Am fost judecător și peste noapte am devenit terorist căutat”