marți, aprilie 12, 2022

Un cântăreț a murit de foame după gratii. Închisoare cere familiei să plătească datoriile pentru mâncare

Un cântăreț care a făcut greva foamei timp de 296 de zile a murit după gratii, însă administrația închisorii cere familiei să plătească datoriile pentru hrană, conform T24.com

Mustafa Koçak, cântăreț în Grupul Yorum, în vârstă de 28 de ani, a murit pe 23 aprilie 2020, în lupta pentru un proces echitabil, însă familia a primit notificări pentru a plăti mesele acestuia.

Potrivit știrilor raportate de Bianet, ca urmare a interogatoriului la biroul fiscal unde familia sa a plecat pentru o altă tranzacție, a aflat că Koçak avea datorii la închisoare.

Instituția penală din İzmir, unde Koçak a fost reținut, a pregătit note de plată separate pentru„ pâine și alimente”, una dintre ele în valoarea de 40 de lire, iar cealaltă este de 501,5 lire.

Datele ambelor coincid cu perioada în care Koçak era în greva foamei.Nota de plată includ, de asemenea, informațiile despre faptul că datoria a fost comunicată lui Koçak și că acesta a refuzat să plătească.

Tatăl:”Fiul meu a murit de foame …”

Administrația penitenciarului, care a declarat că aceste taxe nu au fost achitate, a trimis notele de plată la Parchetul șef din Izmir pe 9 aprilie 2020, argumentând că „Condamnatul nu și-a achitat datoria, se solicită efectuarea plății necesare în în conformitate cu articolul 2 din Legea nr. 2548 „.

Tatăl îndurarea a lui Mustafa Koçak, Hasan Koçak a făcut vorbit despre situația în care familia sa se află.

„Fiul meu a făcut greva foamei timp de 10 luni. Au trimis nota de plată pentru mâncare a  cuiva care a murit de foame în închisoare. Oamenii care nu i-au dat fiului meu măcar zahăr și vitamine B timp de 10 luni fac acest lucru. Fiul meu a murit de foame … Este lipsit de scrupule să cer bani pentru pâine. ”, declarată tatăl cântărețului.

Mustafa Koçak a fost parte din formația turcească, Grup Yorum, împreună cu  muzicianul Ibrahim Gökçek. Amândoi a fost arestați la începutul anului 2019 și și-au pierdut viața după gratii, în timpul grevei foamei.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.