vineri, ianuarie 7, 2022

Un cântăreț a murit de foame după gratii. Închisoare cere familiei să plătească datoriile pentru mâncare

Un cântăreț care a făcut greva foamei timp de 296 de zile a murit după gratii, însă administrația închisorii cere familiei să plătească datoriile pentru hrană, conform T24.com

Mustafa Koçak, cântăreț în Grupul Yorum, în vârstă de 28 de ani, a murit pe 23 aprilie 2020, în lupta pentru un proces echitabil, însă familia a primit notificări pentru a plăti mesele acestuia.

Potrivit știrilor raportate de Bianet, ca urmare a interogatoriului la biroul fiscal unde familia sa a plecat pentru o altă tranzacție, a aflat că Koçak avea datorii la închisoare.

Instituția penală din İzmir, unde Koçak a fost reținut, a pregătit note de plată separate pentru„ pâine și alimente”, una dintre ele în valoarea de 40 de lire, iar cealaltă este de 501,5 lire.

Datele ambelor coincid cu perioada în care Koçak era în greva foamei.Nota de plată includ, de asemenea, informațiile despre faptul că datoria a fost comunicată lui Koçak și că acesta a refuzat să plătească.

Tatăl:”Fiul meu a murit de foame …”

Administrația penitenciarului, care a declarat că aceste taxe nu au fost achitate, a trimis notele de plată la Parchetul șef din Izmir pe 9 aprilie 2020, argumentând că „Condamnatul nu și-a achitat datoria, se solicită efectuarea plății necesare în în conformitate cu articolul 2 din Legea nr. 2548 „.

Tatăl îndurarea a lui Mustafa Koçak, Hasan Koçak a făcut vorbit despre situația în care familia sa se află.

„Fiul meu a făcut greva foamei timp de 10 luni. Au trimis nota de plată pentru mâncare a  cuiva care a murit de foame în închisoare. Oamenii care nu i-au dat fiului meu măcar zahăr și vitamine B timp de 10 luni fac acest lucru. Fiul meu a murit de foame … Este lipsit de scrupule să cer bani pentru pâine. ”, declarată tatăl cântărețului.

Mustafa Koçak a fost parte din formația turcească, Grup Yorum, împreună cu  muzicianul Ibrahim Gökçek. Amândoi a fost arestați la începutul anului 2019 și și-au pierdut viața după gratii, în timpul grevei foamei.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.