sâmbătă, aprilie 9, 2022

Transportul armelor din Turcia în Siria: Șeful mafiei face dezvăluiri șocante

Șeful mafiei a făcut declarații șocante despre transportul de arme din Turcia în Siria, în care au  fost implicați oficiali de la conducerea țării, conform Turkish Minutes.

Sedat Peker, șeful mafiei, a susținut în ultimul videoclip postat pe contul său de Youtube, că Turcia a trimis arme către al-Nusra în Siria, în 2015, prin SADAT, un grup paramilitar, condus de fostul consilier al președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Peker a povestit că organizația sa a trimis echipamente militare rebelilor turkmeni din regiunea siriană Bayırbucak după ce camioanele Agenției Naționale de Informații (MIT) pline cu arme destinate jihadiștilor sirieni au fost oprite de forțele de securitate în apropierea frontierei în 2014.

Potrivit lui Peker, deputatul al cărui nume a fost păstrat ascuns de liderul mafiei, i-a cerut ajutor pentru a trimite asistență în Siria.

„Camioanele noastre au fost trimise în Siria cu scopul de asistență și am pozat pentru fotografii alături ei. Cu toate acestea, au existat alte camioane trimise în Siria sub numele meu. Am crezut că au fost trimise rebelilor turkmeni dintr-o altă regiune. Știam că purtau arme, nu suntem copii. Asta mi s-a părut ok.”, a afirmat acesta.

Urmând ca după o perioadă după ce pe rețelele de socializare fuseseră difuzate  videoclipuri cu jihadiștii care vorbeau limba arabă, acesta a realizat unde s-a dus asistența trimisă de guvernul turc.

„Unul dintre prietenii noștri turkmeni a spus că sunt militanți al-Nusra. Alții mi-au spus, de asemenea, că camioanele trimise de SADAT sunt pentru al-Nusra. S-a realizat sub numele meu, dar nu eu le-am trimis. SADAT a făcut-o” a adăugat Peker.

Potrivit lui Peker, trimiterea camioanelor nu a fost organizată de MİT sau Forțele Armate Turcești (TSK), ci de SADAT, care este deseori numită armata paralelă a lui Erdoğan.

„Un grup din cadrul SADAT a organizat acest lucru”, a spus Peker.

SADAT neagă acuzațiile

Între timp, SADAT a negat că a trimis arme către al-Nusra, spunând că Peker însuși a mărturisit că a comis o crimă.

„Liderul unei organizații criminale, Sedat Peker a mărturisit contrabanda cu arme într-un videoclip. Peker mărturisește că a vândut arme grupurilor teroriste dar compania noastră nu are legături cu armele livrate acestor grupări teroriste de către Peker”, s-a apărat SADAT.

SADAT, oficial SADAT International Defense Consultancy, se descrie pe site-ul său drept „prima și singura companie din Turcia care oferă servicii de consultanță și instruire militară la nivel internațional în sectorul internațional de apărare și securitate interioară”.

În primele șapte videoclipuri, Sedat Peker nu a dezvăluit nimic despre președintele turc, Recep Erdogan, chiar i-a arătat respectul. Însă, duminica, acesta a încheiat discursul cu mesaj pentru președintele turc.

„Tayip Abi,vorbim săptămâna viitoare față în față”, a transmis mafiotul celebru, care s-a mutat la un alt hotel pentru a se proteja în cadrul unei operațiuni secrete.

În ultima lună, cele opt videoclipuri lansate de acesta au strâns peste o  sută de milioane de vizualizări.

Sedat Peker, care postează din Dubai filmările cu declarații șocante, în călătoriile sale, urmate de fuga din Turcia, a trecut și prin România și Ucraina unde s-a ocupat de afaceri. În ultima ședere a fost în Macedonia și a fost deportat în ianuarie 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,