marți, septembrie 21, 2021

Transportul armelor din Turcia în Siria: Șeful mafiei face dezvăluiri șocante

Șeful mafiei a făcut declarații șocante despre transportul de arme din Turcia în Siria, în care au  fost implicați oficiali de la conducerea țării, conform Turkish Minutes.

Sedat Peker, șeful mafiei, a susținut în ultimul videoclip postat pe contul său de Youtube, că Turcia a trimis arme către al-Nusra în Siria, în 2015, prin SADAT, un grup paramilitar, condus de fostul consilier al președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Peker a povestit că organizația sa a trimis echipamente militare rebelilor turkmeni din regiunea siriană Bayırbucak după ce camioanele Agenției Naționale de Informații (MIT) pline cu arme destinate jihadiștilor sirieni au fost oprite de forțele de securitate în apropierea frontierei în 2014.

Potrivit lui Peker, deputatul al cărui nume a fost păstrat ascuns de liderul mafiei, i-a cerut ajutor pentru a trimite asistență în Siria.

„Camioanele noastre au fost trimise în Siria cu scopul de asistență și am pozat pentru fotografii alături ei. Cu toate acestea, au existat alte camioane trimise în Siria sub numele meu. Am crezut că au fost trimise rebelilor turkmeni dintr-o altă regiune. Știam că purtau arme, nu suntem copii. Asta mi s-a părut ok.”, a afirmat acesta.

Urmând ca după o perioadă după ce pe rețelele de socializare fuseseră difuzate  videoclipuri cu jihadiștii care vorbeau limba arabă, acesta a realizat unde s-a dus asistența trimisă de guvernul turc.

„Unul dintre prietenii noștri turkmeni a spus că sunt militanți al-Nusra. Alții mi-au spus, de asemenea, că camioanele trimise de SADAT sunt pentru al-Nusra. S-a realizat sub numele meu, dar nu eu le-am trimis. SADAT a făcut-o” a adăugat Peker.

Potrivit lui Peker, trimiterea camioanelor nu a fost organizată de MİT sau Forțele Armate Turcești (TSK), ci de SADAT, care este deseori numită armata paralelă a lui Erdoğan.

„Un grup din cadrul SADAT a organizat acest lucru”, a spus Peker.

SADAT neagă acuzațiile

Între timp, SADAT a negat că a trimis arme către al-Nusra, spunând că Peker însuși a mărturisit că a comis o crimă.

„Liderul unei organizații criminale, Sedat Peker a mărturisit contrabanda cu arme într-un videoclip. Peker mărturisește că a vândut arme grupurilor teroriste dar compania noastră nu are legături cu armele livrate acestor grupări teroriste de către Peker”, s-a apărat SADAT.

SADAT, oficial SADAT International Defense Consultancy, se descrie pe site-ul său drept „prima și singura companie din Turcia care oferă servicii de consultanță și instruire militară la nivel internațional în sectorul internațional de apărare și securitate interioară”.

În primele șapte videoclipuri, Sedat Peker nu a dezvăluit nimic despre președintele turc, Recep Erdogan, chiar i-a arătat respectul. Însă, duminica, acesta a încheiat discursul cu mesaj pentru președintele turc.

„Tayip Abi,vorbim săptămâna viitoare față în față”, a transmis mafiotul celebru, care s-a mutat la un alt hotel pentru a se proteja în cadrul unei operațiuni secrete.

În ultima lună, cele opt videoclipuri lansate de acesta au strâns peste o  sută de milioane de vizualizări.

Sedat Peker, care postează din Dubai filmările cu declarații șocante, în călătoriile sale, urmate de fuga din Turcia, a trecut și prin România și Ucraina unde s-a ocupat de afaceri. În ultima ședere a fost în Macedonia și a fost deportat în ianuarie 2021.

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Cazul Kavala: Apel către Consiliul Europei pentru începerea procedurilor împotriva Turciei

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Premieră în Turcia: Curtea Constituțională obligă guvernul să plătească daune unui bărbat torturat de poliție

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Turcia: Cea mai mare creștere a a pieței imobiliare, la nivel mondial

Turcia: Cea mai mare creștere a a pieței imobiliare, la nivel mondial