sâmbătă, aprilie 9, 2022

Președintele unor școli private a dispărut. Familia se teme că a fost răpit de autoritățile turce

Fondatorul și președintele rețelei educaționale, Sapat, care funcționează în Kirghizstan a dispărut luni în fața casei sale din Bishkek. Familia se teme că ar fi fost răpit de agenția de spionaj a Turciei din cauza presupuselor sale legături cu mișcarea Gülen, conform Turkish Minutes.

Orhan İnandı a fost contactat ultima dată de familia sa la ora 18, luni, după ce și-a părăsit casa pentru o întâlnire la o cafenea din apropiere. Un automobil Lexus, care aparținea lui İnandı, a fost găsit într-o zonă aproape de casa lui, cu ușile deschise, marți, la 3 dimineața. 

Familia sa a anunțat imediat poliția kârgâză, în legătură cu dispariția profesorului, cerând o anchetă urgentă.

„Jacheta și cele două telefoane erau în mașină. Deși nu am martori oculari, bănuiesc că a fost răpit și dus în Turcia și sunt îngrijorată de siguranța vieții sale”, a declarat soția lui, İnandı într-o declarație de presă.

Familia crede că acesta a fost răpit și dus în Turcia, unde este urmărit penal, după ce au aflat că două avioane au așteptat pe aeroporturile din Bishkek, care nu sunt pe listele de zbor ale niciunei companii aeriene care operează pe aceste aeroporturi.

Rețeaua de instituții de învățământ Sapat (fost Sebat) funcționează în Kârgâzstan din 1992. Din 2017, rețeaua școlară este condusă de Republica Kârgâzstan. Există 16 licee, o universitate internațională, o școală internațională și trei școli primare care funcționează.

İnandı a lucra în Kârgâzstan din 1995 și a fost președintele școlilor din 2001. În declarația școlilor Sapat se spunea că İnandı a primit titlul de „Excelență în educația Republicii Kârgâzstan” în 2002 și a primit Diploma de Onoare a Republica Kirghiză, în 2003 medalia „Dank” a Republicii Kirghiz pentru contribuția sa la îmbunătățirea sistemului de învățământ din țară.İnandı a dobândit, de asemenea, cetățenia Republicii Kârgâzstan.

Răpirea profesorului face parte dintr-un șir de dispariției forțate, în urma cărora 30 de persoane au fost readuce în Turcia pentru cu legături cu mișcarea Gülen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.