marți, aprilie 12, 2022

Istanbul:Bătrână fraudă de 90.000 de lire și o casă

O bătrână a făcut un transfer de 90.000 de lire și și-a vândut casa după ce a primit un telefon, prin care a anunțat-o că ar fi urmărită penal pentru legături cu Mișcarea Gulen, conform t24.com

Suna D., în vârstă de 60 de ani, a fost înșelată după ce a primit un telefon, de la bărbați care s-au prezentat ca polițiști, care au anunțat-o că este urmărită penal pentru posibile legături Mișcării Gulen.

Astfel, pentru a scăpa de acuzații, bărbații i-au cerut 90.000 de lire(10.000 de euro), urmând ca femei să facă un împrumut la bancă.

La o săptămână după eveniment, bătrâna s-a dus la agentul imobiliar și și-a vândut casa cu 260 de mii de lire după ce oamenii au spus că trebuie să-și vândă casa sau va avea probleme. 

Între timp, ca urmare a presiunilor bandei, femeia a mers la poliție și a depus o plângere.

Echipele Biroului de Securitate Publică Beyoğlu au fost îndrumate de femeie la adresa specificată de fraudatorul, urmând ca aceștia să fie prinși. Suspectul S.E. a fost pus după gratii, iar banii pe casă i-au fost dați înapoi femeii.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca