vineri, martie 31, 2023

Istanbul:Bătrână fraudă de 90.000 de lire și o casă

O bătrână a făcut un transfer de 90.000 de lire și și-a vândut casa după ce a primit un telefon, prin care a anunțat-o că ar fi urmărită penal pentru legături cu Mișcarea Gulen, conform t24.com

Suna D., în vârstă de 60 de ani, a fost înșelată după ce a primit un telefon, de la bărbați care s-au prezentat ca polițiști, care au anunțat-o că este urmărită penal pentru posibile legături Mișcării Gulen.

Astfel, pentru a scăpa de acuzații, bărbații i-au cerut 90.000 de lire(10.000 de euro), urmând ca femei să facă un împrumut la bancă.

La o săptămână după eveniment, bătrâna s-a dus la agentul imobiliar și și-a vândut casa cu 260 de mii de lire după ce oamenii au spus că trebuie să-și vândă casa sau va avea probleme. 

Între timp, ca urmare a presiunilor bandei, femeia a mers la poliție și a depus o plângere.

Echipele Biroului de Securitate Publică Beyoğlu au fost îndrumate de femeie la adresa specificată de fraudatorul, urmând ca aceștia să fie prinși. Suspectul S.E. a fost pus după gratii, iar banii pe casă i-au fost dați înapoi femeii.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.