vineri, aprilie 19, 2024

Istanbul:Bătrână fraudă de 90.000 de lire și o casă

O bătrână a făcut un transfer de 90.000 de lire și și-a vândut casa după ce a primit un telefon, prin care a anunțat-o că ar fi urmărită penal pentru legături cu Mișcarea Gulen, conform t24.com

Suna D., în vârstă de 60 de ani, a fost înșelată după ce a primit un telefon, de la bărbați care s-au prezentat ca polițiști, care au anunțat-o că este urmărită penal pentru posibile legături Mișcării Gulen.

Astfel, pentru a scăpa de acuzații, bărbații i-au cerut 90.000 de lire(10.000 de euro), urmând ca femei să facă un împrumut la bancă.

La o săptămână după eveniment, bătrâna s-a dus la agentul imobiliar și și-a vândut casa cu 260 de mii de lire după ce oamenii au spus că trebuie să-și vândă casa sau va avea probleme. 

Între timp, ca urmare a presiunilor bandei, femeia a mers la poliție și a depus o plângere.

Echipele Biroului de Securitate Publică Beyoğlu au fost îndrumate de femeie la adresa specificată de fraudatorul, urmând ca aceștia să fie prinși. Suspectul S.E. a fost pus după gratii, iar banii pe casă i-au fost dați înapoi femeii.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.