vineri, ianuarie 7, 2022

Celebrul hit internațional ,,Dragostea din tei,, -cântat de tineri din Nigeria, Franța, Filipine, SUA, Kazahstan și România pe scena IFLC 2021

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), aflat deja la 19 a ediție, rămâne o certitudine și anul acesta, când pandemie ne obligă în continuare să desfășurăm proiectul online, pe o scenă virtuală, plină însă de copii talentați din 18 țări ale lumii.

Evenimentul, prezentat de îndrăgita vedetă TV Iuliana Tudor, va începe sâmbătă, 29 mai 2021, începând cu ora 20.00, pe canalul de YouTube IFLC România.

Pe scena virtuală a IFLC 2021 vor urca 55 de cântăreți și 66 de dansatori din diferite colțuri ale lumii, care vor cânta în limba lor natală sau în limba engleză.

Surpriza serii va fi oferită de șase tineri din Franța, Nigeria, Filipine, SUA, Kazahstan și România, care vor interpreta, în limba română celebrul hit internațional ,,Dragostea din tei,,.

Un alt moment special al spectacolului  va fi dansul Șaman sau dansul celor o mie de mâini, unul din cele mai populare și inedite dansuri din Indonezia, cu o vechime de peste 350 de ani. Este un dans mistic, cu legături în sufism, fiecare serie de mișcări și gesturi fiind plină de rugăciuni cu semnificații diferite. O experiență unică, doar pe scena IFLC 2021.

Cântece tradiționale românești și melodii din zona Balcanilor vor răsuna și anul acesta pe scena virtuală a festivalului și îi vor încânta pe toți cei care vor accesa canalul de YouTube al evenimentului.

Toate aceste surprize și momente artistice speciale vor putea fi  văzute sâmbătă, 29 mai, începând cu ora 20.00 pe  următorul link:

,, E o mare bucurie pentru noi că reușim să ducem tradiția mai departe și să organizăm și anul acesta Festivalul Internațional de Limbă și Cultură, chiar și în varianta online. Evenimentul nostru se bucură de aprecierea românilor și îi asigurăm pe toți cei care vor intra pe canalul YouTube IFLC România că vor avea parte și sâmbătă de un spectacol unic, de neuitat, cu momente speciale realizate de tineri extrem de talentați.  Mesajul lor e simplu și direct: indiferent de vremurile pe care le trăim, muzica și dansul ne aduc împreună, ne unesc și ne fac să privim cu optimism spre viitor. Lucrurile frumoase dau sens vieții noastre, ne ajută să depășim perioadele dificile și să mergem mai departe. ,, a declarat Fatih Goktas, directorul general Lumina Instituții de Învățământ, organizatoarea evenimentului.

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), un eveniment cultural internațional de amploare, se organizează în fiecare an în 20 de țări, România fiind una dintre gazdele alese pentru această manifestare artistica unică în peisajul cultural românesc și internațional. În fiecare an, mii de elevi din circa 170 de țări participă la spectacolele organizate în cadrul Festivalului Internațional de Limbă și Cultură.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.