miercuri, mai 25, 2022

Turismul stabilizează economia Turciei: Numărul turiștilor a crescut cu 225,6%

Numărul străinilor sosiți în Turcia, în luna aprilie,  s-a triplat față de aceeași perioadă în 2021,  conform datelor Ministerului Turismului, citat de Duvar English.

Sosirile străine în aprilie au crescut cu 225,6% față de un an anterior, până la 2,57 milioane, arată datele de pe 23 mai, întărind așteptările că o revenire a sectorului va ajuta la repararea unei economii afectate de monedă slabă și o inflație ridicată.

Sectorul se așteaptă ca numărul turiștilor reprezentanților din acest an să revină la nivelurile din 2019, în ciuda pandemiei și consecințelor războiului din Ucraina.

Bodrum, o destinație ieftină

În stațiunea Bodrum, din sud-vestul orașului, primarul Ahmet Aras a spus că vizitatorii străini vor atinge 1,5 milioane, depășind cei 1,3 milioane din anul pre-pandemic din 2019.

Aras a spus că britanicii, germanii și olandezii se vor întoarce, atrași de scăderea lirei, compensând scăderea numărului de vizitatori ruși și ucraineni din cauza războiului.

„Suntem într-adevăr o destinație ieftină acum. Nu numai Bodrum, ci și Turcia însăși, care a devenit din nou o destinație foarte atractivă din cauza lirei slabe”, susține primarul.

Antalya, afectată de lipsa rușilor și a ucrainienilor

Potrivit unui raport al Consiliului Mondial pentru Călătorii și Turism, Turcia va fi a patra cea mai populară destinație europeană în această vară.

Cu toate acestea, la est de Bodrum, în principalul centru mediteranean Antalya, impactul războiului este mai acut. Rușii și ucrainenii au fost prima și a treia sursă de vizitatori a țării anul trecut și ambii favorizează zona.

Antalya este de așteptat să piardă aproximativ 3 milioane de turiști ruși și 1 milion ucraineni în acest an, sau aproximativ două treimi din totalul său, a declarat Recep Yavuz, directorul general NBK pentru turism.

„Antalya nu poate să-și umple capacitatea de 600.000 de paturi fără ruși”, susține specialistul.

Sezon amânat până în iunie

Ulkay Atmaca, șeful Asociației Profesioniste a Managerilor de Hoteluri, a declarat că hotelurile din Kemer au amânat deschiderea sezonului până în iunie.

Totuși, directorul executiv al Nirvana Hotels, Korhan Alsan, a spus că, având în vedere că rezervările circulă pe toate piețele europene, țara ar trebui să atingă nivelurile din 2019.

„Evaluez că Turcia va obține venituri din turism în valoare de 32 de miliarde de dolari și va găzdui 39 de milioane de turiști”, declară Alsan.

Anul trecut, veniturile din turism s-au dublat la aproape 25 de miliarde de dolari, tot sub cele 34,5 miliarde de dolari din 2019, când 45,1 milioane de străini au vizitat Turcia.

O criză valutară de la sfârșitul anului trecut a dus în mare parte inflația la un nivel maxim de două decenii, ajungând până la 70% luna trecută.

București: Verdict în cazul unei fundații umanitare acuzate de terorism 

De asemenea, pârâtul trebuie să șteargă toate articolele derogatorii la adresa fundației și îi este interzis să mai publice astfel de știri.

De ce este Erdogan împotriva aderării Suediei și Finlandei la NATO?

De fiecare dată când președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan declanșează o criză în politica externă și provoacă NATO, UE sau Statele Unite, izbucnirile sale au motive politice interne ascunse. 

De necrezut! Bucăți din pereții de la Hagia Sophia curățați și puși în pungă ca suvenir

Un utilizator de Twitter a distribuit o fotografie cu o persoană care a rupt bucăți de pe pereții Hagia Sofia și le-a pus într-o pungă de plastic. 

Turcia: Specialistul care calcula inflația a demisionat

Cem Baş a condus departamentul de inflaţie al Institutului de Statistică din Turcia (TUIK). El va lucra ca expert în același departament după demisia sa, a spus purtătorul de cuvânt.

Cană aruncată spre camere. Reacția unui prezentator TV din cauza unei știri

rezentatorul FOX TV, Selçuk Tepeli a aruncat cana de apă către camere, în direct, după ce a citit o știre despre distrugerea terenurilor agricole.

Turismul stabilizează economia Turciei: Numărul turiștilor a crescut cu 225,6%

Numărul străinilor sosiți în Turcia, în luna aprilie,  s-a triplat față de aceeași perioadă în 2021,  conform datelor Ministerului Turismului, citat de...

Dispută între Grecia și Turcia. Erdogan:„Premierul grec nu mai există pentru mine”

tele Recep Tayyip Erdoğan a făcut declarații șocante, după ce l-a acuzat pe ministrul frec că încearcă să blocheze vânzările avioanelor de luptă F-16, conform Gazete Duvar.

De ce Erdogan stă în calea țărilor nordice de a intra în NATO

Steven A. Cook, editorialist în Politică Externă și membru senior la Consiliul pentru Relații Externe susține că Erdoğan așteaptă de la cele două țări să extrădeze dizidenții turcii se potrivește perfect cu poziția guvernului său.