miercuri, mai 25, 2022

De necrezut! Bucăți din pereții de la Hagia Sophia curățați și puși în pungă ca suvenir


Două femei au fost surprinse în timp ce curățau un perete de la Hagia Sofia și le puneau bucățile în pungă, conform Yolhaber.net.

Un utilizator de Twitter a distribuit o fotografie cu două femei care au rupt bucăți de pe pereții Hagia Sofia și le-a pus într-o pungă de plastic. 

„Mai de mult, nici măcar o fotografie cu bliț nu putea fi făcută în cazul în care pereții ar fi deteriorați. Acum bucăți sunt rupte și îndesate în pungi ca suveniruri.”, scrie utilizatorul, lângă imagine.

Autoritățile nu a făcut încă o declarație cu privire la acuzație.

În aprilie, indivizi necunoscuți au distrus „Ușa Imperială”, cunoscută și sub numele de „Ușa Împăratului”, a Hagia Sofia.

La începutul lunii mai, o fotografie distribuită de un arheolog a dezvăluit că un vechi rezervor de apă din faimoasa Hagia Sofia a fost vandalizat.

Dispută între Grecia și Turcia. Erdogan:„Premierul grec nu mai există pentru mine”

tele Recep Tayyip Erdoğan a făcut declarații șocante, după ce l-a acuzat pe ministrul frec că încearcă să blocheze vânzările avioanelor de luptă F-16, conform Gazete Duvar.

Germania, preferată în rândul studenților turci pentru studii în străinătate

Ministrul turc al Educației, Mahmut Özer susține că absolvenții de liceu turci care au plecat în străinătate au ales în mare parte universitățile germane pentru a studia,  în răspunsul său la o întrebare parlamentară depusă de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP).

De necrezut! Bucăți din pereții de la Hagia Sophia curățați și puși în pungă ca suvenir

Un utilizator de Twitter a distribuit o fotografie cu o persoană care a rupt bucăți de pe pereții Hagia Sofia și le-a pus într-o pungă de plastic. 

De ce este Erdogan împotriva aderării Suediei și Finlandei la NATO?

De fiecare dată când președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan declanșează o criză în politica externă și provoacă NATO, UE sau Statele Unite, izbucnirile sale au motive politice interne ascunse. 

Turcia: Specialistul care calcula inflația a demisionat

Cem Baş a condus departamentul de inflaţie al Institutului de Statistică din Turcia (TUIK). El va lucra ca expert în același departament după demisia sa, a spus purtătorul de cuvânt.

Cană aruncată spre camere. Reacția unui prezentator TV din cauza unei știri

rezentatorul FOX TV, Selçuk Tepeli a aruncat cana de apă către camere, în direct, după ce a citit o știre despre distrugerea terenurilor agricole.

De ce Erdogan stă în calea țărilor nordice de a intra în NATO

Steven A. Cook, editorialist în Politică Externă și membru senior la Consiliul pentru Relații Externe susține că Erdoğan așteaptă de la cele două țări să extrădeze dizidenții turcii se potrivește perfect cu poziția guvernului său.

Turcia: Ministrul Finanțelor a programat o vizită oficială în Egipt

Ninistrul turc de finanțe, Nureddin Nebati va călători luna viitoare în Egipt pentru a participa la o reuniune a Băncii Islamice de...