joi, iulie 18, 2024

Erdoğan acuzat de opoziție că a transferat milioane de dolari în SUA  pentru a fugi din Turcia

Membrii familiei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan au fost implicați în transferul a 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) pentru a fugi din Turcia, în cazul unei schimbări de guvern, conform opoziției, citat de Turkish Minutes.

Președintele Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılçdaroğlu, citând extrase bancare care arată transferurile, de la fundații pro-guvernamentale către o fundație din Statele Unite, într-o schemă de obținere a vizelor americane pentru a fugi din Turcia în cazul unei schimbări de guvern.

Marți, liderul CHP a postat un videoclip pe Twitter în care a dat detalii despre acuzația sa.

Potrivit lui Kılıçdaroğlu, Erdoğan plănuiesc să fugă din Turcia și că 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) au fost transferate în Statele Unite prin intermediul Fundației proguvernamentale Serviciul pentru Tineret și Educație din Turcia (TÜRGEV) și Fundația Ensar pentru a ajuta la obținerea permiselor de ședere și de muncă în SUA.

O campanie de defăimare

În urma lui Kılıçdaroğlu, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltarii AKP (AKP), Ömer Çelik, l-a acuzat că a desfășurat o „campanie de defăimare” împotriva guvernului.

Çelik, care a apărut într-o transmisie în direct, a declarat că fundațiile TÜRGEV ​​​​și Ensar își desfășoară activitățile în mod legal în SUA.

Avocatul lui Erdoğan, Hüseyin Aydın, a anunțat că vor fi luate măsuri legale împotriva lui Kılıçdaroğlu pentru declarațiile sale.

„[Noi] vom lua acțiuni legale împotriva lui Kemal Kılıçdaroğlu pentru motivul său fără temei și calomniile dincolo de rațiune împotriva președintelui”, a scris Aydin, pe Twitter.

Erdogan este acuzat de critici că s-a implicat într-o corupție masivă și că folosește beneficiile familiei și ale prietenilor săi, în timp ce poporul turc este copleșit de creșterea costului vieții cauzat de deprecierea lirei turcești și de un nivel record al inflației la aproximativ 70 la sută.

Sondajele publice arată că Erdogan și aliatul său electoral, Partidul Mișcării Naționaliste (MHP), își pierd sprijinul public considerabil.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.