joi, mai 26, 2022

Erdoğan acuzat de opoziție că a transferat milioane de dolari în SUA  pentru a fugi din Turcia

Membrii familiei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan au fost implicați în transferul a 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) pentru a fugi din Turcia, în cazul unei schimbări de guvern, conform opoziției, citat de Turkish Minutes.

Președintele Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılçdaroğlu, citând extrase bancare care arată transferurile, de la fundații pro-guvernamentale către o fundație din Statele Unite, într-o schemă de obținere a vizelor americane pentru a fugi din Turcia în cazul unei schimbări de guvern.

Marți, liderul CHP a postat un videoclip pe Twitter în care a dat detalii despre acuzația sa.

Potrivit lui Kılıçdaroğlu, Erdoğan plănuiesc să fugă din Turcia și că 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) au fost transferate în Statele Unite prin intermediul Fundației proguvernamentale Serviciul pentru Tineret și Educație din Turcia (TÜRGEV) și Fundația Ensar pentru a ajuta la obținerea permiselor de ședere și de muncă în SUA.

O campanie de defăimare

În urma lui Kılıçdaroğlu, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltarii AKP (AKP), Ömer Çelik, l-a acuzat că a desfășurat o „campanie de defăimare” împotriva guvernului.

Çelik, care a apărut într-o transmisie în direct, a declarat că fundațiile TÜRGEV ​​​​și Ensar își desfășoară activitățile în mod legal în SUA.

Avocatul lui Erdoğan, Hüseyin Aydın, a anunțat că vor fi luate măsuri legale împotriva lui Kılıçdaroğlu pentru declarațiile sale.

„[Noi] vom lua acțiuni legale împotriva lui Kemal Kılıçdaroğlu pentru motivul său fără temei și calomniile dincolo de rațiune împotriva președintelui”, a scris Aydin, pe Twitter.

Erdogan este acuzat de critici că s-a implicat într-o corupție masivă și că folosește beneficiile familiei și ale prietenilor săi, în timp ce poporul turc este copleșit de creșterea costului vieții cauzat de deprecierea lirei turcești și de un nivel record al inflației la aproximativ 70 la sută.

Sondajele publice arată că Erdogan și aliatul său electoral, Partidul Mișcării Naționaliste (MHP), își pierd sprijinul public considerabil.

Cană aruncată spre camere. Reacția unui prezentator TV din cauza unei știri

rezentatorul FOX TV, Selçuk Tepeli a aruncat cana de apă către camere, în direct, după ce a citit o știre despre distrugerea terenurilor agricole.

De necrezut! Bucăți din pereții de la Hagia Sophia curățați și puși în pungă ca suvenir

Un utilizator de Twitter a distribuit o fotografie cu o persoană care a rupt bucăți de pe pereții Hagia Sofia și le-a pus într-o pungă de plastic. 

Erdoğan acuzat de opoziție că a transferat milioane de dolari în SUA  pentru a fugi din Turcia

Membrii familiei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan au fost implicați în transferul a 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) pentru...

București: Verdict în cazul unei fundații umanitare acuzate de terorism 

De asemenea, pârâtul trebuie să șteargă toate articolele derogatorii la adresa fundației și îi este interzis să mai publice astfel de știri.

De ce este Erdogan împotriva aderării Suediei și Finlandei la NATO?

De fiecare dată când președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan declanșează o criză în politica externă și provoacă NATO, UE sau Statele Unite, izbucnirile sale au motive politice interne ascunse. 

Dispută între Grecia și Turcia. Erdogan:„Premierul grec nu mai există pentru mine”

tele Recep Tayyip Erdoğan a făcut declarații șocante, după ce l-a acuzat pe ministrul frec că încearcă să blocheze vânzările avioanelor de luptă F-16, conform Gazete Duvar.

Turcia: Specialistul care calcula inflația a demisionat

Cem Baş a condus departamentul de inflaţie al Institutului de Statistică din Turcia (TUIK). El va lucra ca expert în același departament după demisia sa, a spus purtătorul de cuvânt.

Turismul stabilizează economia Turciei: Numărul turiștilor a crescut cu 225,6%

Numărul străinilor sosiți în Turcia, în luna aprilie,  s-a triplat față de aceeași perioadă în 2021,  conform datelor Ministerului Turismului, citat de...