marți, decembrie 6, 2022

Erdoğan acuzat de opoziție că a transferat milioane de dolari în SUA  pentru a fugi din Turcia

Membrii familiei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan au fost implicați în transferul a 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) pentru a fugi din Turcia, în cazul unei schimbări de guvern, conform opoziției, citat de Turkish Minutes.

Președintele Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılçdaroğlu, citând extrase bancare care arată transferurile, de la fundații pro-guvernamentale către o fundație din Statele Unite, într-o schemă de obținere a vizelor americane pentru a fugi din Turcia în cazul unei schimbări de guvern.

Marți, liderul CHP a postat un videoclip pe Twitter în care a dat detalii despre acuzația sa.

Potrivit lui Kılıçdaroğlu, Erdoğan plănuiesc să fugă din Turcia și că 1 miliard de lire (60,5 milioane de dolari) au fost transferate în Statele Unite prin intermediul Fundației proguvernamentale Serviciul pentru Tineret și Educație din Turcia (TÜRGEV) și Fundația Ensar pentru a ajuta la obținerea permiselor de ședere și de muncă în SUA.

O campanie de defăimare

În urma lui Kılıçdaroğlu, purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltarii AKP (AKP), Ömer Çelik, l-a acuzat că a desfășurat o „campanie de defăimare” împotriva guvernului.

Çelik, care a apărut într-o transmisie în direct, a declarat că fundațiile TÜRGEV ​​​​și Ensar își desfășoară activitățile în mod legal în SUA.

Avocatul lui Erdoğan, Hüseyin Aydın, a anunțat că vor fi luate măsuri legale împotriva lui Kılıçdaroğlu pentru declarațiile sale.

„[Noi] vom lua acțiuni legale împotriva lui Kemal Kılıçdaroğlu pentru motivul său fără temei și calomniile dincolo de rațiune împotriva președintelui”, a scris Aydin, pe Twitter.

Erdogan este acuzat de critici că s-a implicat într-o corupție masivă și că folosește beneficiile familiei și ale prietenilor săi, în timp ce poporul turc este copleșit de creșterea costului vieții cauzat de deprecierea lirei turcești și de un nivel record al inflației la aproximativ 70 la sută.

Sondajele publice arată că Erdogan și aliatul său electoral, Partidul Mișcării Naționaliste (MHP), își pierd sprijinul public considerabil.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.