duminică, decembrie 3, 2023

Turcii nu primesc vize Schengen. Un caz ca în filmele de comedie: Nuntă fără mire

Numărul tot mai mare de cazuri în care turcii nu primesc visa Schengen, pentru a intrat în statele membre UE, este o problemă care a fost abordată de presa la nivel internațional. 

De la artiști, afaceriști și simplii oameni, numărul persoanelor ale căror cer viză sunt respinși sau care așteaptă luni de zile ca cererea să fie finalizată.

Unul dintre cele mai recente cazuri este a unui polițiști care a vrut să se însoare în Germania. 

Cea mai fericită zi a lui A.K., ofițerul de poliție responsabil cu Departamentul de Poliție din Istanbul, a rămas blocat în bariera de vize a Germaniei. 

A.K, care de luni de zile s-a pregătit de nuntă, nu a putut să participe la ceremonia de nuntă care a avut loc în Germania cu logodnica sa, care este cetățean german, din cauza obstacolului de a primii viză. 

Mirele nu a primit viză. Soacra a primit

Mirele a trăit adevăratul șoc când mamei sale, la care au aplicat în același timp, i s-a acordat viza, dar lui nu .

„Mama a plecat, nu am putut să merg.Pregătirile pe care le-am început cu luni în urmă au ajuns la gunoi. Ceremonia de nuntă la care plănuiam să mergem cu mama mea va avea loc fără mine. Am solicitat viză pentru Germania cu mama.Germania i-a dat mamei viza dar eu nu am obținut viza. Ulterior s-a eliberat viza VIP din Grecia. Am aplicat cu 3 zile inainte de nunta.Am aflat ca si ea a fost respinsa.Mama a mers la Germania să participe la ceremonie, dar eu nu pot merge. Am renuntat să mai caut un alt drum acum”, afirmă bărbatul îndurerat.

Motivul pentru care turcii nu primesc viză

S-a dovedit că motivul din spatele crizei Schengen cu țările europene a fost că Turcia a acordat cetățenia străinilor într-o manieră necontrolată și necontrolată.

Jurnalistul Fatih Altaylı a transmis către public declarațiile unui înalt diplomat din țările Uniunii Europene (UE) asupra refuzului vizelor de către turci.

Conform diplomatului, numărul tot mai mare de cetățeni străini care primesc cetatenie turcă și fuga turcilor către Europa din cauza situației politică din Turcia sunt câge

„Aprobam cererile de viză la o rată mai mică decât negativă. Cu toate acestea, vreau să știți că aceasta nu este o situație cu turcii. Emitem mai puține vize, deoarece Turcia are un număr semnificativ de imigranți. 

Unii dintre acești imigranți, al căror număr nu îl cunoaștem, au primit și cetățenia turcă. Se știe că procedurile de acordare a cetățeniei în Turcia nu sunt controlate.

Din acest motiv, birourile noastre de vize trebuie să efectueze o investigație de securitate mult mai strictă în cereri decât în ​​trecut. Povara pe care ne-o pune acest lucru este destul de mare.

Prin urmare, refuzul vizei a devenit o opțiune mult mai ușoară atunci când există chiar și cel mai mic semn de întrebare.”, afirmă oficialul, conform Bold Medya.

 „Să întrebe guvernul turc, nu pe noi”.

„Pe de altă parte, nu este un secret pentru nimeni că mulți criminali internaționali s-au înrădăcinat în Turcia.

Dacă adaugi la acestea posibilele probleme pe care ni le pot crea cetățenii turci, care au o dorință crescută de a merge în Europa din cauza mediului politic din Turcia, vei înțelege de ce obținerea vizei este mai dificilă decât înainte.

Cetăţenii turci care au probleme cu vizele ar trebui să întrebe guvernul turc, nu pe noi”, încheie acesta.

Alte cazuri de respingere. Fostul președinte al Semilunii Roșii

Fostului președinte al Semilunii Roșii nu a primit viză de către Germania, motivul fiind „articolului 10”.

Fostul președinte la Consulatul Germaniei a solicitat viză pentru o călătorie cu soția sa, fiind sigur că țara pe care a mai vizitat-o ​​de multe ori înainte va elibera viză.

Aceasta a cumpărat bilete, a rezervat cameră de hotel pentru vacanță. Însă, viza a fost respins din cauza articolul 10: „Motivul invocat pentru scopul și condițiile șederii planificate nu este credibil….”

De asemenea, celebrul muzician turc, Volkan Konak a anunțat, pe 27 mai 2023, pe contul său de socializare că cererea sa de viză pentru Germania a fost respinsă de două ori, așa că a fost nevoit să-și anuleze concertele din țară.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.