duminică, aprilie 14, 2024

Rata de respingere a vizelor Schengen a Turciei  de cinci ori mai mare decât a Rusiei

Cetățenii turci se confruntă cu dificultăți în obținerea vizelor Schengen pentru a călători în Europa, conform Duvar English.

Printre primele cinci țări care au depus cel mai mare număr de cereri Schengen în ultimii opt ani, Turcia deține acum distincția nefericită de a avea cea mai mare rată de respingere.

Turcia, al doilea cel mai mare solicitant de vize Schengen după Rusia, se confruntă cu o rată de respingere de aproape cinci ori mai mare decât cea a Rusiei.

Cererea de călătorii în străinătate este la apogeu de la pandemia de Covid-19. Agențiile de turism au trecut printr-o perioadă dificilă, deoarece cei care doresc să solicite o viză au dificultăți în a găsi o programare în centrele de vize, iar cei care își găsesc o programare sunt respinși.

50 de turnee anulate

Din cauza respingerilor, aproape 50 de turnee au fost anulate în 2022, în timp ce pierderile agențiilor s-a apropiat de 300.000 de euro.

Celebrul muzician turc, Volkan Konak a anunțat, pe 27 mai, pe contul său de socializare că cererea sa de viză pentru Germania a fost respinsă de două ori, așa că a fost nevoit să-și anuleze concertele din țară.

Problema vizelor pentru cetățenii turci a fost și ea pe ordinea de zi la sfârșitul anului 2022. La acel moment, Ministerul de Externe a convocat ambasadorii țărilor și a anunțat că se întreprind măsurile necesare.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.