luni, septembrie 25, 2023

Rata de respingere a vizelor Schengen a Turciei  de cinci ori mai mare decât a Rusiei

Cetățenii turci se confruntă cu dificultăți în obținerea vizelor Schengen pentru a călători în Europa, conform Duvar English.

Printre primele cinci țări care au depus cel mai mare număr de cereri Schengen în ultimii opt ani, Turcia deține acum distincția nefericită de a avea cea mai mare rată de respingere.

Turcia, al doilea cel mai mare solicitant de vize Schengen după Rusia, se confruntă cu o rată de respingere de aproape cinci ori mai mare decât cea a Rusiei.

Cererea de călătorii în străinătate este la apogeu de la pandemia de Covid-19. Agențiile de turism au trecut printr-o perioadă dificilă, deoarece cei care doresc să solicite o viză au dificultăți în a găsi o programare în centrele de vize, iar cei care își găsesc o programare sunt respinși.

50 de turnee anulate

Din cauza respingerilor, aproape 50 de turnee au fost anulate în 2022, în timp ce pierderile agențiilor s-a apropiat de 300.000 de euro.

Celebrul muzician turc, Volkan Konak a anunțat, pe 27 mai, pe contul său de socializare că cererea sa de viză pentru Germania a fost respinsă de două ori, așa că a fost nevoit să-și anuleze concertele din țară.

Problema vizelor pentru cetățenii turci a fost și ea pe ordinea de zi la sfârșitul anului 2022. La acel moment, Ministerul de Externe a convocat ambasadorii țărilor și a anunțat că se întreprind măsurile necesare.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.