vineri, iulie 19, 2024

Turcia: Țara arde, prețul echipamentelor de stingere a incendiilor se dublează


Prețul echipamentele utilizate pentru stingerea incendiului a crescut cu până la 130 la sută a prețurilor de vânzare online, pe fondul situației de criză din Turcia, conform Haberturk.

În a noua zi de la incendiile forestiere, cetățenii s-au solidarizat și au cumpărat materialele necesar pentru stingerea incendiului, printre care și mingea de apă

Mingea, care era vândută între 170 și 200 de lire acum o lună, este vândută în prezent cu 500 de lire pe site-urile de cumpărături online.

Ministrul Comerțului Dr. Mehmet Muș a făcut o declarație pe contul său de socializare despre această situație.

„Acuzațiile privind creșteri exorbitante ale prețurilor la echipamentele de stingere a incendiilor (cum ar fi stingătorul, stingătorul, îmbrăcămintea de stingere a incendiilor ..) au fost examinate de ministerul nostru. În această perioadă în care țara noastră se luptă cu incendii, tot felul de abuzuri care vor perturba munca nu vor rămâne nepedepsiți și oportuniștii vor fi pedepsiți. În acest cadru, inspecțiile necesare au fost inițiate de către Direcțiile Provinciale de Comerț ale Ministerului nostru”, a declarat ministrul comerțului pe contul său de Twiiter.

Mingea de apă, care este prezentată ca o utilizare eficientă împotriva incendiilor, explodează între 3 și 5 secunde când intră în contact cu flacăra. Poate stinge incendii care pot apărea într-o zonă de aproximativ 3 metri cubi se vindea.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.