sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: Țara arde, prețul echipamentelor de stingere a incendiilor se dublează


Prețul echipamentele utilizate pentru stingerea incendiului a crescut cu până la 130 la sută a prețurilor de vânzare online, pe fondul situației de criză din Turcia, conform Haberturk.

În a noua zi de la incendiile forestiere, cetățenii s-au solidarizat și au cumpărat materialele necesar pentru stingerea incendiului, printre care și mingea de apă

Mingea, care era vândută între 170 și 200 de lire acum o lună, este vândută în prezent cu 500 de lire pe site-urile de cumpărături online.

Ministrul Comerțului Dr. Mehmet Muș a făcut o declarație pe contul său de socializare despre această situație.

„Acuzațiile privind creșteri exorbitante ale prețurilor la echipamentele de stingere a incendiilor (cum ar fi stingătorul, stingătorul, îmbrăcămintea de stingere a incendiilor ..) au fost examinate de ministerul nostru. În această perioadă în care țara noastră se luptă cu incendii, tot felul de abuzuri care vor perturba munca nu vor rămâne nepedepsiți și oportuniștii vor fi pedepsiți. În acest cadru, inspecțiile necesare au fost inițiate de către Direcțiile Provinciale de Comerț ale Ministerului nostru”, a declarat ministrul comerțului pe contul său de Twiiter.

Mingea de apă, care este prezentată ca o utilizare eficientă împotriva incendiilor, explodează între 3 și 5 secunde când intră în contact cu flacăra. Poate stinge incendii care pot apărea într-o zonă de aproximativ 3 metri cubi se vindea.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.