sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Turcia:„10 avioane de stingere a incendiilor pot fi achiziționate la prețul a celui mai ieftin avion prezidențial”

Președintele partidului, Democrație și Progres (DEVA), Ali Babacan a făcut declarații despre lipsa de avioane de stingere a focului din Turcia, într-o întâlnire cu primarii a mai multor provincii, pe 3 august, conform Duvar English.

„Au început un argument dacă țara ar trebui să primească ajutor străin sau nu. Pe de o parte, președintele îi cheamă la telefon pe liderii altor țări și cere avioane de stingere a incendiilor, în timp ce, pe de altă parte, instrumentul de propagandă care îi este afiliat îi învinovățește pe cetățenii noștri care cer ajutor străin de a arăta statul ca fiind neputincios”, subliniază oficialul.

Babacan se referea la răspunsul lui Fahretin Altun, directorul de comunicare al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, la o recentă campanie de socializare lansată de turci care solicitau asistență străină pentru combaterea incendiilor de o săptămână.

Altun a susținut că campania a avut intenția de a arăta statul turc drept „neputincios” și a fost orchestrată de „centru unic de peste mări”.

Babacan l-a criticat pe Altun pentru că a vizat campania socială, subliniind că el a făcut din nou propagandă.

Liderul DEVA a spus că există opt avioane cunoscute în inventarul Președinției, în timp ce țara nu are nici măcar un singur avion de stingere a incendiilor.

„Cel puțin 10 avioane de stingere a incendiilor pot fi cumpărate cu prețul celui mai ieftin avion din flota prezidențială. Și pentru prețul aeronavelor cu corp larg, puteți achiziționa cel puțin 50 [avioane de stingere a incendiilor]. Cei care conduc biroul de criză al statului sunt criza în sine ”, a spus Babacan.

Erdoğan a recunoscut săptămâna trecută că țara nu are nici măcar un singur avion de stingere a incendiilor pentru a lupta împotriva incendiilor masive în curs de desfășurare.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia