luni, iunie 17, 2024

Turcia:„10 avioane de stingere a incendiilor pot fi achiziționate la prețul a celui mai ieftin avion prezidențial”

Președintele partidului, Democrație și Progres (DEVA), Ali Babacan a făcut declarații despre lipsa de avioane de stingere a focului din Turcia, într-o întâlnire cu primarii a mai multor provincii, pe 3 august, conform Duvar English.

„Au început un argument dacă țara ar trebui să primească ajutor străin sau nu. Pe de o parte, președintele îi cheamă la telefon pe liderii altor țări și cere avioane de stingere a incendiilor, în timp ce, pe de altă parte, instrumentul de propagandă care îi este afiliat îi învinovățește pe cetățenii noștri care cer ajutor străin de a arăta statul ca fiind neputincios”, subliniază oficialul.

Babacan se referea la răspunsul lui Fahretin Altun, directorul de comunicare al președintelui Recep Tayyip Erdoğan, la o recentă campanie de socializare lansată de turci care solicitau asistență străină pentru combaterea incendiilor de o săptămână.

Altun a susținut că campania a avut intenția de a arăta statul turc drept „neputincios” și a fost orchestrată de „centru unic de peste mări”.

Babacan l-a criticat pe Altun pentru că a vizat campania socială, subliniind că el a făcut din nou propagandă.

Liderul DEVA a spus că există opt avioane cunoscute în inventarul Președinției, în timp ce țara nu are nici măcar un singur avion de stingere a incendiilor.

„Cel puțin 10 avioane de stingere a incendiilor pot fi cumpărate cu prețul celui mai ieftin avion din flota prezidențială. Și pentru prețul aeronavelor cu corp larg, puteți achiziționa cel puțin 50 [avioane de stingere a incendiilor]. Cei care conduc biroul de criză al statului sunt criza în sine ”, a spus Babacan.

Erdoğan a recunoscut săptămâna trecută că țara nu are nici măcar un singur avion de stingere a incendiilor pentru a lupta împotriva incendiilor masive în curs de desfășurare.

Turcia: Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a murit după ce și-a făcut transplant de păr

Sirianul Yasin Dibo, tatăl a cinci copii, care locuiește în Kahramanmaraş, a murit după operația de transplant de păr într-un spital din provincia Gaziantep.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.