duminică, aprilie 10, 2022

Turcia sub sindromul Mesia. Mafiotul turc văzut ca salvatorul țării

Mafiotul turc, Sedat Peker a zguduit Turcia după ce a deschis un canal pe Youtube, în care a făcut dezvăluiri din spatele cortinei politicii turcești.

Videoclipurile lui au ajuns rapid virale, milioane de turci rămânând lipiți de device-uri, urmărind toate mișcările lui Peker de pe rețelele de socializare. 

Prin declarațiilor șocante pe care le face despre oficialii de la conducerea țării, Peker nu doar că setează agenda politicului, dar este și un formator de opinie în rândul cetățenilor turci.

Peker, lider de opinie pentru tineri

Peker se vede ca un formator al noilor generații, iar turcii îl văd ca pe un adevărat Mesia, care a venit să salveze Turcia de conducerea coruptă. Unii turci chiar i-au cerut șefului mafiei să înființeze un partid politic și să candideze la următoarele alegeri.

 În unul dintre videoclipurile sale, el i-a sfătuit pe tinerii din țară să conteste actualul sistem.

„Prețioșii mei frați, frații mei sub 40 de ani. Ar trebui să faceți o lume nouă, o țară nouă, în această țară: această țară are nevoie de cei 84 de milioane de oameni pentru a fi una.Ne vor face să luptăm. Trebuie să ne unim”, a spus mafiotul într-unul dintre videoclipuri.

Astfel de îndemnuri către tinerii turci sunt repetate de mai multe ori în discursurile acestuia. De exemplu, într-o postare pe Twitter de pe 10 iunie, mafiotul turc a făcut un alt îndemn către turci: „Frații mei sub 40 de ani, nu avem nevoie de nimeni. Vom lupta împreună.”

Fanii panicați după o lipsă de o zi

Turcii au devenit dependenți de declarațiile lui Peker, într-atât de mult ,încât lipsa lui chiar și timp de 24 de ore de pe rețelele de socializare a dus la panică și întrebări din partea turcilor. După cum s-a petrecut și pe 14 iunie, când acesta a fost reținut timp de 12 ore de autoritățile Emiratelor Arabe Unite.

„Dragi prieteni, am fost luat de autoritățile locale. Momentan am ajuns înapoi lângă familia mea, am vorbit cu ei pe tema asasinării mele. Ei au confirmat că pot sta în Dubai și nu au niciun mandat de arestare internațională despre mine. Dacă rămânem în viață, vom lupta împreună”, a scris Peker, într-o postare care a atins peste 130.000 de aprecieri în mai puțin de o zi.

La revenirea acestuia, publicul i-a cerut videoclipul promis despre președintele turc, Recep Erdogan,despre care acesta a spus că îl va publica după summitul NATO. „Așteptăm domnule Reis(Șefu)”, au scris susținătorii acestuia pe Twitter.

Sedat Peker a înregistrat nouă videoclipuri în două luni, în care a făcut dezvăluiri șocante despre relațiile și activitățile oficialilor turci cu mafia din Turcia, strângând peste 20 de milioane de vizualizări.

Suheila Ismail, București

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.