joi, aprilie 25, 2024

Turcia a deportat un cetățean japonez care omora și mânca pisicile de pe stradă

Turcia a deportat un cetățean japonez care trăia în Istanbul,  pentru că ucidea și mânca pisoi, conform Daily Sabah.

Cetățean japonez, identificat prin inițialele D.M, va fi deportat după ce poliția din Istanbul l-a amendat pentru uciderea și mâncarea de pisoi.

D.M. este rezident al districtului Küçükçekmece de aproximativ trei ani. Când pisoii care se plimbau pe stradă în cartierul său au început să dispară, un rezident a observat că suspectul îi omora.

Rezidentul, care l-a văzut transportând cinci pisoi într-o găleată la el acasă săptămâna trecută, a alertat poliția.

Poliția l-a reținut pe japonez, în timp ce se afla la o bancă și la întrebări, a mărturisit că a sugrumat și a mâncat pisoii. El a primit o amendă de 10.375 TL (1.212 dolari) și a fost transferat la un centru responsabil pentru deportarea străinilor.

Yasin Öztürk, un negustor din cartier care îngrijea pisoii a afirmat că nici măcar nu bănuia că bărbatul va face așa ceva.

„Eu și alții aveam grijă de mama pisicuților înainte ca ea să nască acum două luni. Au dispărut într-o dimineață și am auzit mai târziu că acest bărbat i-a pus într-o găleată și i-a dus acasă. Nu-mi venea să cred că o persoană ar putea face un lucru atât de oribil ”, a declarat bărbatul.

Conform legilor actuale, orice act de tortură sau ucidere a unui animal fără stăpân se pedepsește. Parlamentul lucrează în prezent la un proiect de lege care solicită închisarea persoanelor condamnate pentru cruzime împotriva animalelor, o lege care urmărește și îmbunătățirea drepturilor animale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.