sâmbătă, aprilie 16, 2022

Turcia a deportat un cetățean japonez care omora și mânca pisicile de pe stradă

Turcia a deportat un cetățean japonez care trăia în Istanbul,  pentru că ucidea și mânca pisoi, conform Daily Sabah.

Cetățean japonez, identificat prin inițialele D.M, va fi deportat după ce poliția din Istanbul l-a amendat pentru uciderea și mâncarea de pisoi.

D.M. este rezident al districtului Küçükçekmece de aproximativ trei ani. Când pisoii care se plimbau pe stradă în cartierul său au început să dispară, un rezident a observat că suspectul îi omora.

Rezidentul, care l-a văzut transportând cinci pisoi într-o găleată la el acasă săptămâna trecută, a alertat poliția.

Poliția l-a reținut pe japonez, în timp ce se afla la o bancă și la întrebări, a mărturisit că a sugrumat și a mâncat pisoii. El a primit o amendă de 10.375 TL (1.212 dolari) și a fost transferat la un centru responsabil pentru deportarea străinilor.

Yasin Öztürk, un negustor din cartier care îngrijea pisoii a afirmat că nici măcar nu bănuia că bărbatul va face așa ceva.

„Eu și alții aveam grijă de mama pisicuților înainte ca ea să nască acum două luni. Au dispărut într-o dimineață și am auzit mai târziu că acest bărbat i-a pus într-o găleată și i-a dus acasă. Nu-mi venea să cred că o persoană ar putea face un lucru atât de oribil ”, a declarat bărbatul.

Conform legilor actuale, orice act de tortură sau ucidere a unui animal fără stăpân se pedepsește. Parlamentul lucrează în prezent la un proiect de lege care solicită închisarea persoanelor condamnate pentru cruzime împotriva animalelor, o lege care urmărește și îmbunătățirea drepturilor animale.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.