joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Un mesaj pe o piatră dezvăluie povestea unei fete de 12 ani care a fost violată

O notă îngrozitoare lăsată pe o piatră de pe stradă de un o fată de 12 ani a dezvăluit un caz de viol infantil, în provincia mediteraneana Antalya, conform Turkish Minutes.

Utilizatorii rețelelor sociale au împărtășit imaginea unei pietre cu o notă lăsată pe ea în districtul Kepez, din Antalya, întrebându-i pe alții dacă au informații despre copilul care a strigat după ajutor.

„Am 12 ani. Sunt violată, vă rog să mă ajutați”, se arată pe piatră, determinând polițiștii să o găsească pe fata identificată ca AK, care le-a spus autorităților că a fost supusă abuzului sexual de un bărbat în vârstă de 55 pentru o lungă perioadă de timp.

H.E., care era vecinul copilului, a fost reținut în provincia Adana din sud, informează Agenția de Știri Demirören, pe 15 iunie.

Incidentul a provocat un tumult pe rețelele de socializare, utilizatorii apelând la alții să fie vocea fetei. Anterior, președintele Federației Asociațiilor de Femei din Turcia (TKDF) a oferit linia telefonică de urgență pentru a găsi copilul de 12 ani.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.