miercuri, august 4, 2021

Liderul mafiei lovește cu noi declarații:Ministrul Soylu a protejat un magnat anchetat

Liderul mafiei turcești, Sedat Peker, a făcut noi declarații despre activitățile ministerului de interne, Süleyman Soylu, care ar fi protejat un magnat anchetat de autoritățile turce, conform Duvar English.

Sedat Peker, în cel de-al nouălea videoclip lansat pe YouTube, pe 6 iunie a spus că magnatul Sezgin Baran Korkmaz a fost informat de ancheta lansată asupra sa de la Soylu.

Potrivit acestuia, Resul Holoğlu, un șef de poliție responsabil cu crima organizată, l-a sunat pe Korkmaz, pe 4 decembrie 2020, și l-a invitat la ministerul de interne, pentru o ședință, care a durat două ore.

Omul de afaceri, Sezgin Baran Korkmaz & ministrul de interne, Süleyman Soyly.

Peker a susținut că o tranzacție de bani în valoare de 45 de milioane de dolari între Korkmaz și un om de afaceri a fost pe masă în timpul ședinței, spunând că președintele Recep Tayyip Erdoğan știe despre această problemă.

Tranzacția de bani menționată se referă la cumpărarea de către Korkmaz în septembrie 2020 a Silcolux din Luxemburg, din care 45 la sută din acțiuni sunt deținute de omul de afaceri İnan Kıraç Kıraça Holding.

Peker a afirmat că Soylu i-a spus lui Korkmaz să accepte suma oferită de Kıraç.

„Soylu i-a spus lui Korkmaz că a fost efectuată o investigați și să fugă în străinătate. L-a sfătuit să uite de acei bani pentru că autoritatea superioară știe despre asta și vor exista probleme„ a afirmat Peker, adăugând că autoritatea în cauză este Erdoğan.

Peker a spus că Korkmaz a fugit din Turcia a doua zi, pe 5 decembrie 2020, ca urmare. Korkmaz a returnat acțiunile pe 24 februarie.

Fraudă în SUA de cel puțin 500 de milioane de dolari

Procurorii turci, în decembrie anul trecut, au emis un mandat de detenție pentru Korkmaz ca parte a unei anchete privind spălarea banilor în valoare de 132 milioane dolari.

Se consideră că numerarul în cauză face parte dintr-un plan de fraudare, din ultimii 10 ani, din SUA de cel puțin 500 de milioane de dolari care implică executivii de afaceri din Utah Jacob Kingston și fratele său Isaia, precum și omul de afaceri armeno-turc,Lev Aslan Dermen.

Pe 6 iunie, Peker a cerut autorităților să verifice materialele de securitate pentru a vedea dacă Korkmaz a vizitat ministerul de interne înainte de a fugi.

„Korkmaz și-a dat seama că toți banii lui vor fi confiscați și a decis să nu se mai întoarcă”, a spus Peker.

Peker a afirmat că Sezgin Baran Korkmaz, care deține un hotel de lux cu tarife de 10.000 de euro pe lire, unde a găzduit gratuit mai mulți apropiați ai oficialii turci, precum jurnaliști, procurori și oameni cu funcții înalte în justiție.

Veyiz Ațes, prezentator la Habertürk s-a pozat la hotelul magnatului Sezgin Baran Korkmaz.

Mafiotul a amenințat susținând că va dezvălui lista cu invitații la hotelul lui Sezgin Baran Korkmaz.

Despre Sedat Peker

Peker se află momentan în Dubai, după ce a fugit în Muntenegru din Turcia, și anunțase într-o postare pe Twitter că a fost declanșată o anchetă pe numele său.

În trecut, acesta a mai fost condamnat în cadrul operațiilor de amploare, „Ergenekon”și a rămas șase ani în închisoare. 

După una dintre cele mai mari anchete, cea din anul 2013 în care a fost implicată și familia lui Erdogan, urmând ca acesta care deținea funcția de premier, să înceapă acțiuni de epurare în sistemulul de justiție. 

Ca urmare, Peker a fost eliberat în 2014. Imediat după asta, mafiotul s-a alăturat guvernului lui Erdogan și chiar a organizat mitinguri în favoarea AKP.

Mai mult, acesta a făcut sponsorizări pentru activități electorale, precum: oferirea de cafea și ceai la ușile oamenilor.

 În ultimele două săptămâni, Peker a postat pe Youtube cinci videoclipuri care au peste 15 milioane de vizualizări.

Turcia câștigă prima medalie olimpică la tir cu arcul

Turcia câștigă prima medalie olimpică la tir cu arcul

Turcia: Mii de animale pier printre incendiile forestiere masive

Turcia: Mii de animale pier printre incendiile forestiere masive

Libertatea presei în Turcia:109 jurnaliști au fost anchetați în ultimele două luni

Libertatea presei în Turcia:109 jurnaliști au fost anchetați în ultimele două luni

Caz de femicid cutremurător în Turcia: Studentă la jurnalism dispărută, găsită moartă

Caz de femicid cutremurător în Turcia: Studentă la jurnalism dispărută, găsită moartă

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare

Două turcoaice, care au fugit cu acte false din Turcia condamnate la 6 luni de închisoare