duminică, aprilie 10, 2022

Liderul mafiei lovește cu noi declarații:Ministrul Soylu a protejat un magnat anchetat

Liderul mafiei turcești, Sedat Peker, a făcut noi declarații despre activitățile ministerului de interne, Süleyman Soylu, care ar fi protejat un magnat anchetat de autoritățile turce, conform Duvar English.

Sedat Peker, în cel de-al nouălea videoclip lansat pe YouTube, pe 6 iunie a spus că magnatul Sezgin Baran Korkmaz a fost informat de ancheta lansată asupra sa de la Soylu.

Potrivit acestuia, Resul Holoğlu, un șef de poliție responsabil cu crima organizată, l-a sunat pe Korkmaz, pe 4 decembrie 2020, și l-a invitat la ministerul de interne, pentru o ședință, care a durat două ore.

Omul de afaceri, Sezgin Baran Korkmaz & ministrul de interne, Süleyman Soyly.

Peker a susținut că o tranzacție de bani în valoare de 45 de milioane de dolari între Korkmaz și un om de afaceri a fost pe masă în timpul ședinței, spunând că președintele Recep Tayyip Erdoğan știe despre această problemă.

Tranzacția de bani menționată se referă la cumpărarea de către Korkmaz în septembrie 2020 a Silcolux din Luxemburg, din care 45 la sută din acțiuni sunt deținute de omul de afaceri İnan Kıraç Kıraça Holding.

Peker a afirmat că Soylu i-a spus lui Korkmaz să accepte suma oferită de Kıraç.

„Soylu i-a spus lui Korkmaz că a fost efectuată o investigați și să fugă în străinătate. L-a sfătuit să uite de acei bani pentru că autoritatea superioară știe despre asta și vor exista probleme„ a afirmat Peker, adăugând că autoritatea în cauză este Erdoğan.

Peker a spus că Korkmaz a fugit din Turcia a doua zi, pe 5 decembrie 2020, ca urmare. Korkmaz a returnat acțiunile pe 24 februarie.

Fraudă în SUA de cel puțin 500 de milioane de dolari

Procurorii turci, în decembrie anul trecut, au emis un mandat de detenție pentru Korkmaz ca parte a unei anchete privind spălarea banilor în valoare de 132 milioane dolari.

Se consideră că numerarul în cauză face parte dintr-un plan de fraudare, din ultimii 10 ani, din SUA de cel puțin 500 de milioane de dolari care implică executivii de afaceri din Utah Jacob Kingston și fratele său Isaia, precum și omul de afaceri armeno-turc,Lev Aslan Dermen.

Pe 6 iunie, Peker a cerut autorităților să verifice materialele de securitate pentru a vedea dacă Korkmaz a vizitat ministerul de interne înainte de a fugi.

„Korkmaz și-a dat seama că toți banii lui vor fi confiscați și a decis să nu se mai întoarcă”, a spus Peker.

Peker a afirmat că Sezgin Baran Korkmaz, care deține un hotel de lux cu tarife de 10.000 de euro pe lire, unde a găzduit gratuit mai mulți apropiați ai oficialii turci, precum jurnaliști, procurori și oameni cu funcții înalte în justiție.

Veyiz Ațes, prezentator la Habertürk s-a pozat la hotelul magnatului Sezgin Baran Korkmaz.

Mafiotul a amenințat susținând că va dezvălui lista cu invitații la hotelul lui Sezgin Baran Korkmaz.

Despre Sedat Peker

Peker se află momentan în Dubai, după ce a fugit în Muntenegru din Turcia, și anunțase într-o postare pe Twitter că a fost declanșată o anchetă pe numele său.

În trecut, acesta a mai fost condamnat în cadrul operațiilor de amploare, „Ergenekon”și a rămas șase ani în închisoare. 

După una dintre cele mai mari anchete, cea din anul 2013 în care a fost implicată și familia lui Erdogan, urmând ca acesta care deținea funcția de premier, să înceapă acțiuni de epurare în sistemulul de justiție. 

Ca urmare, Peker a fost eliberat în 2014. Imediat după asta, mafiotul s-a alăturat guvernului lui Erdogan și chiar a organizat mitinguri în favoarea AKP.

Mai mult, acesta a făcut sponsorizări pentru activități electorale, precum: oferirea de cafea și ceai la ușile oamenilor.

 În ultimele două săptămâni, Peker a postat pe Youtube cinci videoclipuri care au peste 15 milioane de vizualizări.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,