sâmbătă, aprilie 16, 2022

Profesoara demisă prin decret a fost reangajată la 2 ani după ce murise din cauza cancerului

O profesoară care a fost concediată de la locul de muncă printr-un decret prezidențial, a fost reangajata la doi ani după ce murise deja din cauza cancerului, relatează Stockholm Center for Freedome.

Emine Yürükçü a fost concediată în august 2016, împreună cu soțul ei, Musa Yürükçü, pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen. 

Musa a anunțat pe contul său de Twitter că aceasta suferea de cancer când a fost concediată și a reacționat printr-o postare când a primit anunțul că femeia a fost reangajată, la doi ani după moartea sa, pe 12 iunie 2019.

„Unde sunt cei care spuneau că nu ar fi fost concediată dacă nu ar fi vinovată?Cei care spuneau că ”veți fi reintegrați dacă sunteți nevinovați”. Justiția întârziată este justiția refuzată”, a scris bărbatul pe Twitter. 

După lovitura de stat eșuată, guvernul turc a declarat starea de urgență și a efectuat o epurare masivă a instituțiilor de stat împotriva adversarilor săi politici. Guvernul turc condus de președintele turc Reccep Tayip Erdogan îl acuză pe clericul turc, autoexilat în SUA, Fethullah Gulen de orchestrarea puciului.  Cu toate că Gulen a negat orice acuzație, guvernul turc a impus o campanie de represiuni asupra adepților Mișcării Gulen.

Peste 130.000 de funcționari publici și  29.444 de membri ai forțelor armate au fost concediați prin decret prezidențial.Victimelor nu li s-a permis să conteste deciziile în instanță.

Comisia OHAL a fost înființată ca un organ de contestație sub presiunea Consiliului Europei pentru a scuti Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de o cantitate uriașă de muncă provenită de la zeci de mii de solicitanți turci care nu au putut să își ducă cazurile în Turcia la instanțele de judecată.

La 31 decembrie 2020, Comisia a luat decizii cu privire la 112.310 dintr-un total de 126.630 de cereri. A decis în favoarea reclamanților în doar 13.170 din cazuri.

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.