vineri, aprilie 8, 2022

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Aproximativ 750.000 de nunți sunt programate pentru vara acesta, după ce au fost ridicate măsurile COVID-19, de teamă că guvernul ar putea introduce din nou restricții, conform Hurriyet Daily News.

Reprezentanții sectoarelor legate de nunți care se ocupă cu furnizarea de săli de nuntă, rochii de mireasă, mobilier și aparate de uz casnic au spus că în această vară vor avea loc 750.000 de nunți, inclusiv cele 250.000 de nunți care nu au putut fi organizate anul trecut.

„Aproximativ 250.000 de cupluri nu și-au putut face nunta anul trecut din cauza pandemiei, chiar dacă au planificat-o. Poate că vom ajunge la cel mai mare număr de nunți în această vară ”, a declarat Emek Kırbıyık, fondatorul we.com, principala platformă de planificare a nunților din Turcia.

Multe locuri de nuntă nu sunt disponibile în timpul verii și probabil că două până la trei nunți vor avea loc într-o singură zi, potrivit Kırbıyık.

Kırbıyık a explicat că taxa pentru localuri, fără mâncare, începe de la 10.000 de lire turcești (1.160 dolari), iar cheltuielile au crescut cu 15% în acest an, iar prețurile pe persoană încep de la 100 de lire (11,60 dolari) și urcă la 400 de lire (46,40 dolari) pentru o nuntă cu mancare.

În unele locuri, prețul pe persoană ajunge chiar la 500 de euro. Cu toate acestea, în regiuni precum districtul Sarıyer din Istanbul, prețul unei locații poate fi cuprins între 30.000 și 40.000 de lire (3.500 $ – 4.600 $).

Observând că 160.000 de nunți se țin doar în Istanbul, Kırbıyık a subliniat că acest număr va crește și mai mult acum, dar că sectorul deține resurse suficiente pentru a satisface confortabil această cerere.

Adem Sönmez, președintele Camerei de întâlnire din Istanbul și Managementul sălilor de nuntă (ISTDO), a declarat că gradul de ocupare în sălile de nunți a fost de peste 80%.

În conformitate cu strategia de redeschidere a Turciei, nunțile vor avea loc cu participare limitată și fără serviciu de catering până pe 15 iunie.

Ceremonii precum nunți, angajamente și nopți cu henna vor fi permise după 1 iulie fără limitări de participare și restricții privind serviciile de catering, deoarece măsurile COVID-19 se așteaptă să se ușureze în următoarele săptămâni, odată cu creșterea ratei de vaccinare a Turciei.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii