duminică, septembrie 26, 2021

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Aproximativ 750.000 de nunți sunt programate pentru vara acesta, după ce au fost ridicate măsurile COVID-19, de teamă că guvernul ar putea introduce din nou restricții, conform Hurriyet Daily News.

Reprezentanții sectoarelor legate de nunți care se ocupă cu furnizarea de săli de nuntă, rochii de mireasă, mobilier și aparate de uz casnic au spus că în această vară vor avea loc 750.000 de nunți, inclusiv cele 250.000 de nunți care nu au putut fi organizate anul trecut.

„Aproximativ 250.000 de cupluri nu și-au putut face nunta anul trecut din cauza pandemiei, chiar dacă au planificat-o. Poate că vom ajunge la cel mai mare număr de nunți în această vară ”, a declarat Emek Kırbıyık, fondatorul we.com, principala platformă de planificare a nunților din Turcia.

Multe locuri de nuntă nu sunt disponibile în timpul verii și probabil că două până la trei nunți vor avea loc într-o singură zi, potrivit Kırbıyık.

Kırbıyık a explicat că taxa pentru localuri, fără mâncare, începe de la 10.000 de lire turcești (1.160 dolari), iar cheltuielile au crescut cu 15% în acest an, iar prețurile pe persoană încep de la 100 de lire (11,60 dolari) și urcă la 400 de lire (46,40 dolari) pentru o nuntă cu mancare.

În unele locuri, prețul pe persoană ajunge chiar la 500 de euro. Cu toate acestea, în regiuni precum districtul Sarıyer din Istanbul, prețul unei locații poate fi cuprins între 30.000 și 40.000 de lire (3.500 $ – 4.600 $).

Observând că 160.000 de nunți se țin doar în Istanbul, Kırbıyık a subliniat că acest număr va crește și mai mult acum, dar că sectorul deține resurse suficiente pentru a satisface confortabil această cerere.

Adem Sönmez, președintele Camerei de întâlnire din Istanbul și Managementul sălilor de nuntă (ISTDO), a declarat că gradul de ocupare în sălile de nunți a fost de peste 80%.

În conformitate cu strategia de redeschidere a Turciei, nunțile vor avea loc cu participare limitată și fără serviciu de catering până pe 15 iunie.

Ceremonii precum nunți, angajamente și nopți cu henna vor fi permise după 1 iulie fără limitări de participare și restricții privind serviciile de catering, deoarece măsurile COVID-19 se așteaptă să se ușureze în următoarele săptămâni, odată cu creșterea ratei de vaccinare a Turciei.

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan