joi, aprilie 7, 2022

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni au fost păcăliți să folosească o aplicație de telefon criptată care le-a permis polițiștilor să-și monitorizeze conversațiile fără știrea lor, conform BBC.

Poliția australiană a declarat presei locale că un turc, fără să vrea, a ajutat la distribuirea aplicației de mesagerie criptată gestionată de FBI.

Hakan Ayik, care este un presus dealer de droguri, a fost identificat ca un factor de influență cheie și a avut acces de la agenții sub acoperire la o aplicație pe care l-a recomandat apoi altor asociați criminali. După ce i s-a oferit un telefon cu aplicația ANOM de către agenții sub acoperire, el a recomandat apoi serviciul de mesagerie altor asociați criminali.Se pare că au existat aproximativ 12.000 de dispozitive criptate care circulau pe piața neagră cu aplicația preîncărcată, iar utilizatorii au cerut un cod de la un utilizator existent pentru a putea accesa.

„A fost identificat din cauza poziției sale în lumea interlopă.El era o țintă principală, dorită influenței sale și avea să poată distribui cu succes această platformă.”, a declarat unul dintre anchetatori.

Cine este Ayik?

Joseph Hakan Ayik, în vârstă de 42 de ani, s-a născut din părinți migranți turci și ar fi crescut într-o suburbie a clasei muncitoare din Sydney.

Denumit în mass-media australiană „gangsterul Facebook”, Ayik a apărut în presa națională în urmă cu aproximativ un deceniu pentru că și-a afișat stilul de viață luxos online, pe fondul mai multor presupuse legături cu grupuri de mafioți și rețele de droguri.

El locuiește în afara țării de când a fost identificat ca suspect într-o operațiune cu trafic de heroină. Poliția spune că Ayik și-a continuat activitatea ilegală în timp ce locuia în străinătate, cu un număr de asociați arestați în anii care au urmat de atunci.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.