luni, iulie 26, 2021

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni au fost păcăliți să folosească o aplicație de telefon criptată care le-a permis polițiștilor să-și monitorizeze conversațiile fără știrea lor, conform BBC.

Poliția australiană a declarat presei locale că un turc, fără să vrea, a ajutat la distribuirea aplicației de mesagerie criptată gestionată de FBI.

Hakan Ayik, care este un presus dealer de droguri, a fost identificat ca un factor de influență cheie și a avut acces de la agenții sub acoperire la o aplicație pe care l-a recomandat apoi altor asociați criminali. După ce i s-a oferit un telefon cu aplicația ANOM de către agenții sub acoperire, el a recomandat apoi serviciul de mesagerie altor asociați criminali.Se pare că au existat aproximativ 12.000 de dispozitive criptate care circulau pe piața neagră cu aplicația preîncărcată, iar utilizatorii au cerut un cod de la un utilizator existent pentru a putea accesa.

„A fost identificat din cauza poziției sale în lumea interlopă.El era o țintă principală, dorită influenței sale și avea să poată distribui cu succes această platformă.”, a declarat unul dintre anchetatori.

Cine este Ayik?

Joseph Hakan Ayik, în vârstă de 42 de ani, s-a născut din părinți migranți turci și ar fi crescut într-o suburbie a clasei muncitoare din Sydney.

Denumit în mass-media australiană „gangsterul Facebook”, Ayik a apărut în presa națională în urmă cu aproximativ un deceniu pentru că și-a afișat stilul de viață luxos online, pe fondul mai multor presupuse legături cu grupuri de mafioți și rețele de droguri.

El locuiește în afara țării de când a fost identificat ca suspect într-o operațiune cu trafic de heroină. Poliția spune că Ayik și-a continuat activitatea ilegală în timp ce locuia în străinătate, cu un număr de asociați arestați în anii care au urmat de atunci.

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...