joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Salariul minim pe economie ar putea crește cu 25 la sută

Salariul minim pe economie din Turcia ar putea crește cu cel puțin 25 la sută, pe fondul discuțiilor privind criza economică în desfășurare, conform T24.com.tr

Conform informațiilor din culise, suma ar putea fi în jur de 3. 500 aproximativ 350 de euro până la 3.700 de lire turcești.

Vedat Bilgin, ministrul Muncii și Securității Sociale, a subliniat că salariul minim a fost stabilit de comisia de determinare în negocierile bugetare ale ministerului în parlament.

Statistica oficială a creșterii salariului minim pe economie din 2003 până în 2021.

„Nu prea are sens să spun în mod arbitrar că salariul minim ar trebui să fie după cum urmează, 3 mii de lire, 3.500 de lire. Nu am nicio autoritate”, subliniază Bilgin.

Conform celor mai recente cercetări efectuate de Türk-İş, costul lunar de trai al unui singur angajat a ajuns la 3.772 de lire. 

Pe fondul crizei economice și devalorizarea lirei, la începutul anului 2021, un salariu minim de 2825 de lire valora 311 de euro, dar azi, pe 9 noiembrie, un salariu minim valorează 250 de euro.

Conform statisticilor oficiale, salariul minim pe economie a crescut în fiecare an, cu un maxim de 400 de lire, din 2018 în 2019.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.