miercuri, iulie 24, 2024

Erdogan anunță reduceri ale taxelor fixe de energie electrică pentru a ajuta consumatorii

Președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat intenția de a elimina două plăți a facturilor de electricitate în încercarea de a ajuta consumatorii pe fondul creșterii tarifelor, conform conform Ahval News.

Președintele a declarat în urma unei reuniuni a cabinetului de la Ankara faptul că guvernul va elimina o plată fixă ​​de 2% la facturile de electricitate pentru finanțarea radiodifuzorului de stat TRT și o altă plată de 1% percepută pentru costurile restante ale energiei.

Mișcarea vine pe fondul sondajele de opinie dinaintea alegerilor programate pentru 2023 arată că rata de aprobare a lui Erdogan este în scădere, în timp ce țara se confruntă cu o rată a inflației de aproape 20%, cu o creștere recentă ale produselor de bază.

Inflația din țară crește la cele mai înalte niveluri de la începutul anului 2019 din cauza creșterii globale a prețurilor și după ce banca centrală a redus ratele dobânzilor timp de două luni succesive, chiar dacă partenerii din piețele emergente au înăsprit politica monetară.

Reuters a raportat săptămâna trecută că Ankara pregătea un pachet de sprijin fiscal pentru a ajuta gospodăriile cu venituri mai mici prin măsuri precum ridicarea salariului minim, reducerea costurilor cu energia și creșterea salariilor unor funcționari publici.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.