vineri, aprilie 8, 2022

Erdogan anunță reduceri ale taxelor fixe de energie electrică pentru a ajuta consumatorii

Președintele turc Tayyip Erdogan a anunțat intenția de a elimina două plăți a facturilor de electricitate în încercarea de a ajuta consumatorii pe fondul creșterii tarifelor, conform conform Ahval News.

Președintele a declarat în urma unei reuniuni a cabinetului de la Ankara faptul că guvernul va elimina o plată fixă ​​de 2% la facturile de electricitate pentru finanțarea radiodifuzorului de stat TRT și o altă plată de 1% percepută pentru costurile restante ale energiei.

Mișcarea vine pe fondul sondajele de opinie dinaintea alegerilor programate pentru 2023 arată că rata de aprobare a lui Erdogan este în scădere, în timp ce țara se confruntă cu o rată a inflației de aproape 20%, cu o creștere recentă ale produselor de bază.

Inflația din țară crește la cele mai înalte niveluri de la începutul anului 2019 din cauza creșterii globale a prețurilor și după ce banca centrală a redus ratele dobânzilor timp de două luni succesive, chiar dacă partenerii din piețele emergente au înăsprit politica monetară.

Reuters a raportat săptămâna trecută că Ankara pregătea un pachet de sprijin fiscal pentru a ajuta gospodăriile cu venituri mai mici prin măsuri precum ridicarea salariului minim, reducerea costurilor cu energia și creșterea salariilor unor funcționari publici.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii