sâmbătă, mai 25, 2024

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Pragul sărăciei din Turcia a crescut la 41.626 de lire (1.541 de dolari), de patru ori salariul minim pe economie, conform Sindicatului Muncitorilor Unite din Metal (BİSAM), citat de Turkish Minutes.

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

În august, pragul foamei, suma necesară unei familii de patru persoane pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată a crescut la 12.034 de lire (445 de dolari).

Raportul a remarcat că bărbații adulți au nevoie de 3.301 de lire, femeile adulte 3.145 de lire, adolescenții între 15 și 18 ani 3.391 de lire și copiii cu vârsta între 4 și 6 ani 2.197 de lire pentru a menține sănătatea și alimentatie echilibrata.

Aceste ultime date marchează o creștere față de cifrele din iulie, unde pragurile foametei și sărăciei au fost documentate de BİSAM la 11.525 de lire, respectiv 39.886 de lire.

Organizația determină pragul sărăciei pe baza diverșilor factori, inclusiv costurile educației, sănătății, locuinței, divertismentului, încălzirii și transportului, reprezentând cheltuielile necesare pe care o familie le face pentru a evita lipsurile.

Inflația a devenit o problemă presantă în Turcia, atingând o rată anuală de 58,9% în august, potrivit datelor oficiale.

În ultimii câțiva ani, țara a suferit de pe urma unei economii care se deteriorează, cu inflație ridicată și șomaj, precum și un istoric slab al drepturilor omului. Președintele Recep Tayyip Erdoğan este criticat pentru manipularea greșită a economiei, golirea cuferelor statului și stabilirea unui guvern unic în țara în care disidența este reprimată și oponenții sunt închiși pentru acuzații motivate politic.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.