sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Pragul sărăciei din Turcia a crescut la 41.626 de lire (1.541 de dolari), de patru ori salariul minim pe economie, conform Sindicatului Muncitorilor Unite din Metal (BİSAM), citat de Turkish Minutes.

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

În august, pragul foamei, suma necesară unei familii de patru persoane pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată a crescut la 12.034 de lire (445 de dolari).

Raportul a remarcat că bărbații adulți au nevoie de 3.301 de lire, femeile adulte 3.145 de lire, adolescenții între 15 și 18 ani 3.391 de lire și copiii cu vârsta între 4 și 6 ani 2.197 de lire pentru a menține sănătatea și alimentatie echilibrata.

Aceste ultime date marchează o creștere față de cifrele din iulie, unde pragurile foametei și sărăciei au fost documentate de BİSAM la 11.525 de lire, respectiv 39.886 de lire.

Organizația determină pragul sărăciei pe baza diverșilor factori, inclusiv costurile educației, sănătății, locuinței, divertismentului, încălzirii și transportului, reprezentând cheltuielile necesare pe care o familie le face pentru a evita lipsurile.

Inflația a devenit o problemă presantă în Turcia, atingând o rată anuală de 58,9% în august, potrivit datelor oficiale.

În ultimii câțiva ani, țara a suferit de pe urma unei economii care se deteriorează, cu inflație ridicată și șomaj, precum și un istoric slab al drepturilor omului. Președintele Recep Tayyip Erdoğan este criticat pentru manipularea greșită a economiei, golirea cuferelor statului și stabilirea unui guvern unic în țara în care disidența este reprimată și oponenții sunt închiși pentru acuzații motivate politic.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.