luni, septembrie 18, 2023

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Noul preț la motorină va intra în vigoare de la miezul nopții, după ce a crescut cu 105 la sută de la alegerile din mai, conform Bold Medya.

Potrivit informațiilor furnizate de surse din industrie, de pe 19 septembrie, Turcia va înregistra o creștere de 2 lire pe litru de motorină.

Odată cu creșterea, motorina va fi depășit pentru prima dată pragul de 40 de lire pe litru.

Prețul pe litru de motorină va ajunge la 40 lire în Istanbul, 40,54 lire în Ankara și 40,71 lire în Izmir.

Creștere de 105 de lire din mai

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

În cele trei luni de după alegeri, creșterea prețurilor la motorină a depășit 105 la sută.

Prețul la combustibililor, care a depășit 10 lire în decembrie 2021, stabilind un nou record, fiind pentru prima dată când ajunge la două cifre, se va multiplica de patru ori în doar 21 de luni, depășit 40 de lire.

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Sondaj. Majoritatea turcilor nemulțumiți de sistemului de învățământ

Rezultatele sondajului au fost anunțate pe rețelele sociale de Centrul de Cercetare Socială, Yöneylem, în momentului începerii anului școlar 2023-2024, pentru aproape 20 de milioane de elevi din Turcia.