miercuri, iulie 17, 2024

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Trei membri ai echipajului de salvare au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în timp ce lua apă dintr-un baraj, în lupta împotriva unui incendiu forestier în Izmir, din Turcia, conform Gazete Duvar.

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Dintre cei patru membri ai echipajului de pe elicopterul prăbușit, trei erau cetățeni kârgâzi și unul era cetățean turc. În urma accidentului, copilotul elicopterului, un cetățean kârgâz, a fost salvat după ce au înotat până la mal.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, İbrahim Yumaklı, pe 17 septembrie, afirmă că l-a vizitat pe copilotul salvat.

„Starea generală este foarte bună. Este conștienți și nu am spus prea multe pentru a evita oboseala”, susține oficialul.

Istoria se repetă

Jurnaliştii i-au amintit ministrului Yumaklı că un alt elicopter s-a prăbuşit în acelaşi baraj în 2017, soldând cu moartea a cinci persoane şi l-au întrebat dacă barajul prezintă un risc pentru elicopterele de stingere a incendiilor.

Ca răspuns, Yumaklı a spus că motivul real al accidentului va fi dezvăluit după toate examinările și că vor putea spune dacă există o legătură cu accidentul anterior după aceea.

Incendiul de la Menderes a fost ținut sub control la 20 de ore după izbucnire.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.