duminică, septembrie 17, 2023

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Trei membri ai echipajului de salvare au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în timp ce lua apă dintr-un baraj, în lupta împotriva unui incendiu forestier în Izmir, din Turcia, conform Gazete Duvar.

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Dintre cei patru membri ai echipajului de pe elicopterul prăbușit, trei erau cetățeni kârgâzi și unul era cetățean turc. În urma accidentului, copilotul elicopterului, un cetățean kârgâz, a fost salvat după ce au înotat până la mal.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, İbrahim Yumaklı, pe 17 septembrie, afirmă că l-a vizitat pe copilotul salvat.

„Starea generală este foarte bună. Este conștienți și nu am spus prea multe pentru a evita oboseala”, susține oficialul.

Istoria se repetă

Jurnaliştii i-au amintit ministrului Yumaklı că un alt elicopter s-a prăbuşit în acelaşi baraj în 2017, soldând cu moartea a cinci persoane şi l-au întrebat dacă barajul prezintă un risc pentru elicopterele de stingere a incendiilor.

Ca răspuns, Yumaklı a spus că motivul real al accidentului va fi dezvăluit după toate examinările și că vor putea spune dacă există o legătură cu accidentul anterior după aceea.

Incendiul de la Menderes a fost ținut sub control la 20 de ore după izbucnire.

Sondaj. Majoritatea turcilor nemulțumiți de sistemului de învățământ

Rezultatele sondajului au fost anunțate pe rețelele sociale de Centrul de Cercetare Socială, Yöneylem, în momentului începerii anului școlar 2023-2024, pentru aproape 20 de milioane de elevi din Turcia.

Nou record! Turcii au cheltuit peste 190 de miliarde de lire în 7 zile, pe fondul crizei economice

O cheltuială record de 191,1 de miliarde de lire a fost făcută în prima săptămână a lunii septembrie, după ce cetățenii turci, a căror putere de cumpărare a scăzut, și-au folosit cardurile de credit.

Judecat pentru insultă: Kılıçdaroğlu riscă să fie interzis din politică, plus 2 ani de închisoare

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP), a fost obligat să se prezinte în instanță în calitate de inculpat într-o citație trimisă pe 11 septembrie.

Turcia: Elevii se întorc la școală! Noi reguli pentru anul școlar 2023-2024

Într-un mesaj care precede redeschiderea școlii, ministrul Educației Yusuf Tekin a îndemnat părinții, profesorii și elevii să-și împărtășească responsabilitatea pentru educație, subliniind că aceasta este esențială pentru viitorul copiilor și bunăstarea națiunii.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

COVID-19 în Turcia: Ministrul sănătății anunță 9 cazuri de variantă Eris

Primele nouă cazuri ale variantei Eris de coronavirus au fost detectate în Turcia, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.