sâmbătă, aprilie 13, 2024

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Trei membri ai echipajului de salvare au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în timp ce lua apă dintr-un baraj, în lupta împotriva unui incendiu forestier în Izmir, din Turcia, conform Gazete Duvar.

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Dintre cei patru membri ai echipajului de pe elicopterul prăbușit, trei erau cetățeni kârgâzi și unul era cetățean turc. În urma accidentului, copilotul elicopterului, un cetățean kârgâz, a fost salvat după ce au înotat până la mal.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, İbrahim Yumaklı, pe 17 septembrie, afirmă că l-a vizitat pe copilotul salvat.

„Starea generală este foarte bună. Este conștienți și nu am spus prea multe pentru a evita oboseala”, susține oficialul.

Istoria se repetă

Jurnaliştii i-au amintit ministrului Yumaklı că un alt elicopter s-a prăbuşit în acelaşi baraj în 2017, soldând cu moartea a cinci persoane şi l-au întrebat dacă barajul prezintă un risc pentru elicopterele de stingere a incendiilor.

Ca răspuns, Yumaklı a spus că motivul real al accidentului va fi dezvăluit după toate examinările și că vor putea spune dacă există o legătură cu accidentul anterior după aceea.

Incendiul de la Menderes a fost ținut sub control la 20 de ore după izbucnire.

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.