luni, aprilie 15, 2024

Turcia: Peste 500.000 de sirieni s-au întors voluntar în țara lor

Ministrul de Interne din Turcia a declarat că peste 500.000 de sirieni s-au întors voluntar în țara peste participat la întâlnirea care a avut loc în cadrul campaniei „Suntem împreună, stăm alături de Idlib”, din Ankara, conform Bianet.org

Süleyman Soylu la un eveniment despre proiectele Turciei de a construi case în Idlib din Siria, din 1 iunie vornit despre situația sirienilor din Turcia.

„Creșterea acestei cifre depinde de stabilizarea regiunii și de asigurarea de adăposturi pentru oamenii de acolo.  Conform celor mai recente date, 503.150 de sirieni s-au întors în țara lor în mod voluntar”, susține Soylu.

„Proiectele de case continuă în 259 de locații diferite din nordul Siriei. Până acum, construcția a aproape 59. 679 de case a fost finalizată”, adaugă ministrul turc.

Din aceste case  45.903 sunt în regiunea Idlib, iar 13.776 în regiunea Eufratului Scutul și în Operațiunile Ramurii de Măslin. 51.427 de familii au fost stabilite în aceste case până acum.

Președintele Turciei și președintele Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) a anunțat, pe 3 mai, că se vor construi 100.000 de case pentru sirieni.

Siria a fost blocată într-un război civil de la începutul anului 2011, când regimul a reprimat protestele pro-democrație. De atunci, sute de mii de oameni au fost uciși și alte peste 10 milioane au fost strămutate, conform estimărilor Națiunilor Unite (ONU).

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.