joi, iunie 2, 2022

Turcia: Peste 500.000 de sirieni s-au întors voluntar în țara lor

Ministrul de Interne din Turcia a declarat că peste 500.000 de sirieni s-au întors voluntar în țara peste participat la întâlnirea care a avut loc în cadrul campaniei „Suntem împreună, stăm alături de Idlib”, din Ankara, conform Bianet.org

Süleyman Soylu la un eveniment despre proiectele Turciei de a construi case în Idlib din Siria, din 1 iunie vornit despre situația sirienilor din Turcia.

„Creșterea acestei cifre depinde de stabilizarea regiunii și de asigurarea de adăposturi pentru oamenii de acolo.  Conform celor mai recente date, 503.150 de sirieni s-au întors în țara lor în mod voluntar”, susține Soylu.

„Proiectele de case continuă în 259 de locații diferite din nordul Siriei. Până acum, construcția a aproape 59. 679 de case a fost finalizată”, adaugă ministrul turc.

Din aceste case  45.903 sunt în regiunea Idlib, iar 13.776 în regiunea Eufratului Scutul și în Operațiunile Ramurii de Măslin. 51.427 de familii au fost stabilite în aceste case până acum.

Președintele Turciei și președintele Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) a anunțat, pe 3 mai, că se vor construi 100.000 de case pentru sirieni.

Siria a fost blocată într-un război civil de la începutul anului 2011, când regimul a reprimat protestele pro-democrație. De atunci, sute de mii de oameni au fost uciși și alte peste 10 milioane au fost strămutate, conform estimărilor Națiunilor Unite (ONU).

Turcia: Inflația va accelera până la 80 la sută

Preţurile la alimente, care reprezintă aproximativ un sfert din ponderea indicelui total al inflaţiei, au crescut cu 14 la sută luna aceasta comparativ cu aprilie, ducând creşterea anuală la 115 la sută.

Turcia confiscă pensia unui faimos scriitor turc, care trăiește în exil în Suedia

Baskin Oran, un cunoscut academic de la Universitatea din Ankara, a anunțat că scriitor Ragıp Zarakolu este pe lista de nume pe care guvernul turc ar fi căutat să le extrădeze din Suedia în schimbul sprijinului său pentru aplicarea NATO a țării nordice.

Muzicienii din Turcia sunt copleșiți de interzicerea frecventă a concertelor

Muzicienii din Turcia se luptă cu interdicțiile impuse concertelor lor de administrațiile locale din toată țara sub diferite pretexte, c

Apel din partea jurnaliștilor: Erdogan vrea sancțiuni și închisoare până la 3 ani pentru postări pe rețelele de socializare

Avertizând că proiectul de lege „poate deschide calea pentru unul dintre cele mai severe mecanisme de cenzură și autocenzură din istoria republicii”, sindicatele au cerut guvernului să-l retragă imediat.

Procesul primarului Istanbulului a fost amânat pentru 21 septembrie. Edilul riscă să fie interzis din politică

Procesul primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, care este judecat pentru că a  insultat membrii Consiliului Electoral Suprem, a fost amânat pentru 21 septembrie,...

Human Watch:Aproape 40% dintre femeile din Turcia sunt supuse violenței

Emma Sin Webb, cercetător Human Watch (HRW) Turcia la divizia Europa și Asia Centrală, a prezentat un nou raport pregătit de HRW intitulat „Combaterea violenței domestice în Turcia: impactul mortal al eșecului de a proteja”. 

Prietenul apropiat al lui Erdogan a câștigat licitație pentru restaurarea Hagia Sophia

Licitația de restaurare a fost dată parteneriatului de afaceri stabilit de trei companii, Hassa Architecture, Iras Yapı și Adamak Restoration, pentru 23 de milioane de lire.

Turcia: Peste 500.000 de sirieni s-au întors voluntar în țara lor

„Creșterea acestei cifre depinde de stabilizarea regiunii și de asigurarea de adăposturi pentru oamenii de acolo.  Conform celor mai recente date, 503.150 de sirieni s-au întors în țara lor în mod voluntar”, susține Soylu.