miercuri, martie 22, 2023

Procesul primarului Istanbulului a fost amânat pentru 21 septembrie. Edilul riscă să fie interzis din politică

Procesul primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, care este judecat pentru că a  insultat membrii Consiliului Electoral Suprem, a fost amânat pentru 21 septembrie, conform Bold Medya. 

Cazul fostului președinte al Consiliului Electoral Suprem (YSK) Sadi Güven și al președintelui municipalității metropolitane Istanbul (İBB) Ekrem İmamoğlu, care este judecat pentru că ar fi insultat membrii consiliului de administrație, a început astăzi să fie audiat la Tribunalul Penal de Primă Instanță din Anatolia. 

Deși s-a discutat că alegerile anticipate vor avea loc în noiembrie, decizia de amânare a atras atenția.

Primarul riscă să fie interzis din politică

Ekrem İmamoğlu nu a participat la audiere. Avocații lui İmamoğlu au fost prezenți în sala de judecată.  În rechizitoriul întocmit de Procuratura Generală din Anatolia, s-a cerut ca İmamoğlu să fie condamnat de la  1 an și 3 luni până la 4 ani și 1 lună de închisoare pentru infracțiunea de „injurie deschisă a funcționarilor publici care lucrează ca consiliu din cauza atribuțiilor ce le revin”.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul a mai cerut punerea în aplicare a articolului 53 din Codul penal turc (TCK), care include o „interdicție politică”.

Arestată și eliberată în aceeași zi

Decizia în cazul edilului Istanbulului a venit la o zi după ce Canan Kaftancıoğlu, care conduce Partidul Popular Republican (CHP) din Istanbul a fost arestată și eliberată în aceeași zi, în ciuda pedepsei de patru ani, pentru că l-a criticat pe Erdogan.

Aceasta, de asemenea, riscă să-i fie interzisă să candideze la alegerile legislative și prezidențiale de anul viitor.

Kaftancıoğlu, medic de profesie, a jucat un rol cheie în victoria surpriză a candidatului la primăria CHP la Istanbul, Ekrem Imamoğlu, în 2019, prima dată în ultimii 25 de ani de când partidul lui Erdogan a pierdut puterea în cel mai mare oraș al Turciei.

Partidul Popular Republican (CHP), din care edilul Ekrem Imamoğlu face parte, este principalul partid de opoziție din Turcia și printre favoriții la alegerile din 2023.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...