sâmbătă, iulie 24, 2021

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Aslı Özkısırlar, care suferea  de policondrită și sindrom Cogan, nu a putut fi internată la timp într-un spital din provincia İzmir de vest din cauza indisponibilității paturilor pe fondul infecțiilor cu COVID-19.

„Aștept să fiu internată într-un spital de mai mult de 10 zile fără rezultat, deoarece nu există paturi disponibile”, a scris femeia, pe 24 martie, pe contul său de Twitter.

Oamenii furioși pe AKP

Membrii opoziției turce, disidenți și membri ai familiei lui Aslı Özkısırlar au acuzat Partidul de Justiție și Dezvoltare (AKP) aflat la  guvernare, că nu a reușit să gestioneze pandemia COVID-19 din țară și a provocat moartea femeii.

„Sora mea a murit din cauza neglijenței și a lipsei unui pat de spital”, a declarat Melike, menționând că și-a dus sora la Spitalul de Învățământ și Cercetare Bozyaka din İzmir,de unde a fost trimisă acasă din cauza lipsei de paturi.

Moartea lui Özkısırlar a fost întâmpinată cu  furie pe rețelele sociale, folosind hashtagul #AslıÖlmediÖldürüldü (Aslı nu a murit, ea a fost ucisă) pe Twitter.

„Sunt foarte supărat azi. O tânără și-a pierdut viața pentru că nu există paturi disponibile în spitalele din İzmir ”, a declarat liderul principal al opoziției, Partidul Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, în filmările pe care le-a distribuit pe Twitter.

„Sistemul de sănătate cu care te-ai lăudat,  a luat o viață tânără astăzi”a mai adăugat Alper Taș, membru al partidului SOL (stânga), adresânsu-se partidului AKP,aflat  la guvernare.

Mai mult de atât, oamenii au fost furioși după, în aceași zi, un elicopter de urgență a fost trimis în Londra pentru a aduce în Turcia un deputat din partidul lui Erdogan, AKP.

Imaginile în care un deputat AKP este adus în Turcia cu un elicopter de urgență, stârning critici la adresa guvernului turc.

Spitalul se apără

Direcția provincială de sănătate din Izmir a susținut într-o declarație scrisă publicată vineri că moartea lui Özkısırlar nu are nicio legătură cu lipsa paturilor disponibile la Spitalul de Învățământ și Cercetare din Bozyaka sau la orice alte spitale din Izmir.

 „Acestea fiind spuse, o anchetă lansată asupra incidentului este în curs”, se arată în declarația spitalului.

Turcia, care a introdus carantină de weekend la sfârșitul lunii, a raportat vineri, 42.308 infecții,cel mai mare număr din acest an, aducând numărul total de cazuri din țară la peste 3,4 milioane de la izbucnirea pandemiei ,  la 11 martie 2020.

Povestea emoționantă a unei familii reunite în Istanbul

Un bărbat care locuiește în Turcia s-a reunit cu fiica care locuiește în Liban, după 12 ani , în Istanbul, conform Hurriyet...

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Turcia: Mama unui copil cu nevoi speciale a fost reținută

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

Ghid complet pentru turiștii care călătoresc în Istanbul de Bayram

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...