vineri, martie 5, 2021

Turcia: Nunțile cu mulți invitați vor fi permise din iulie

Organizarea de nunți cu mai mulți invitați vor fi permise în Turcia începând cu 11 iulie, informează Gazete Duvar.

Membrul Comitetului COVID-19 al Ministerului Sănătății, Seçil Özkan a declarat în cadrul postului de știri CNN Türk, pe 26 mai, că organizarea de nunți va fi permisă în iulie.

„Organizările de nunți mari pot fi programate pentru a opta săptămână a<< calendarului de normalizare >>, deci 11 iulie. Distanțarea socială, măsurile sanitare și măștile ar trebui să fie aplicate pentru acestea”, a susținut Özkan.

Membrul comisiei a menționat că informațiile sale se bazează pe datele actuale și ar putea fi modificate dacă există o schimbare în cursul pandemiei.

„Dacă totul merge bine și curba de creștere a pandemiei continuă să scadă, evenimentele  cu 50 de persoane vor fi posibile la patru săptămâni după începerea procesului de normalizare”, a adăugat Özkan.

Turcia a început procesul de „normalizare” de pe 11 mai, când mall-urile, coafurile și întreprinderile mici s-au redeschis după aproape două luni.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan