joi, ianuarie 14, 2021

Refugiații din Turcia se confruntă cu foamete și cu condiții de trai dificile în timpul pandemiei

Pandemia coronavirusului din Turcia a înrăutățit condițiile deja dificile pentru refugiații din Turcia, mulți dintre aceștia nu au mâncare și nici un adăpost, relatează Gazete Duvar.

Potrivit președintelui Comitetului pentru Refugiați al Primăriei, Mete Hüsünbeyi, sute de mii de refugiați și-au pierdut locul de muncă după ce multe întreprinderi s-au închis pentru a preveni răspândirea coronavirus.

„În Turcia, cei în vârstă de 20 de ani și cei care arată documente de muncă pot merge la locul de muncă, dar refugiații nu pot, pentru că șefii lor îi pun la muncă fără asigurare și, astfel, le lipsesc aceste documente. Mai mult, muncitorii refugiați sunt incapabili să beneficieze de fonduri pentru șomaj ”, a explicat Hüsünbeyi.

Între timp, reglementările care interzic persoanelor sub 20 de ani să-și părăsească locuința au dus unele familii să se confrunte cu foamea, întrucât depindeau de veniturile copiilor lor pentru a supraviețui.

Mai mult, Hüsenbeyi a adăugat că mulți refugiați sunt pe punctul de a fi evacuați din apartamentele lor din cauza imposibilității de a plăti chirie. Astfel, președintele comitetului a cerut proprietarilor să suspende plățile de închiriere, adăugând că nimeni nu trebuie aruncat din casa în care locuiește.

Comitetul pentru refugiați al Consiliului Local al orașului Izmir, care găzduiește mulți refugiați, a lansat un program de sprijin pentru refugiații care au nevoie de sprijin financiar. 

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

Cetățean anchetat că l-ar fi jignit pe ministrul de interne: “Taci, chelule”

După ce avocatul Tugay Bek a fost acuzat că a „insultat un oficial public”, unul dintre clienții lui este anchetat că a afirmat că ministrul de Interne Süleyman Soylu este o „persoana cu chelie”.

VIDEO. Comentariu integral la adresa lui Șumudică: “Țigănie… Hai să spun cerșător!”

Comentatorul turc, Erman Toroglu a stârnit un val de controverse după ce a criticat declarațiile de presă a antrenorului român, Marius Șumudică

Turcia a interzis reclamele pentru platformele de socializare, inclusiv Facebook

Turcia a interzis reclame pentru campaniile de social media ca parte a noii reglementări privind social media,

Turcia deschide anchetă și suspendă nouă regulă a WhatsApp

Autoritatea turcă pentru concurență a deschis, luni, o anchetă cu privire la Facebook și WhatsApp.

Turcia:Condamnat la peste 1.000 de ani de închisoare

Liderul unui cultului și controversatul autor Adnan Oktar, cunoscut și sub numele de Harun Yahya a fost judecat, împreună cu alți 235 de inculpați în fața instituțiilor de executare penală Silivri, din Istanbul.

COVID-19: Turcia ar putea elimina restricțiile pe 15 februarie

Membrul Necmi İlhan susține că numărul pacienților cu COVID-19 a înregistrat o scădere bruscă în ultima lună în urma măsurilor de prevenire impuse.

Turcia: Prețurile la alimente au crescut cu 33%

Coșul de cumpărături a lui Aysel Gündoğdu, specializat în domeniul bancar și al asigurărilor, include ouă, brânză, ulei și paste.