duminică, aprilie 18, 2021

Refugiații din Turcia se confruntă cu foamete și cu condiții de trai dificile în timpul pandemiei

Pandemia coronavirusului din Turcia a înrăutățit condițiile deja dificile pentru refugiații din Turcia, mulți dintre aceștia nu au mâncare și nici un adăpost, relatează Gazete Duvar.

Potrivit președintelui Comitetului pentru Refugiați al Primăriei, Mete Hüsünbeyi, sute de mii de refugiați și-au pierdut locul de muncă după ce multe întreprinderi s-au închis pentru a preveni răspândirea coronavirus.

„În Turcia, cei în vârstă de 20 de ani și cei care arată documente de muncă pot merge la locul de muncă, dar refugiații nu pot, pentru că șefii lor îi pun la muncă fără asigurare și, astfel, le lipsesc aceste documente. Mai mult, muncitorii refugiați sunt incapabili să beneficieze de fonduri pentru șomaj ”, a explicat Hüsünbeyi.

Între timp, reglementările care interzic persoanelor sub 20 de ani să-și părăsească locuința au dus unele familii să se confrunte cu foamea, întrucât depindeau de veniturile copiilor lor pentru a supraviețui.

Mai mult, Hüsenbeyi a adăugat că mulți refugiați sunt pe punctul de a fi evacuați din apartamentele lor din cauza imposibilității de a plăti chirie. Astfel, președintele comitetului a cerut proprietarilor să suspende plățile de închiriere, adăugând că nimeni nu trebuie aruncat din casa în care locuiește.

Comitetul pentru refugiați al Consiliului Local al orașului Izmir, care găzduiește mulți refugiați, a lansat un program de sprijin pentru refugiații care au nevoie de sprijin financiar. 

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.