vineri, aprilie 8, 2022

Refugiații din Turcia se confruntă cu foamete și cu condiții de trai dificile în timpul pandemiei

Pandemia coronavirusului din Turcia a înrăutățit condițiile deja dificile pentru refugiații din Turcia, mulți dintre aceștia nu au mâncare și nici un adăpost, relatează Gazete Duvar.

Potrivit președintelui Comitetului pentru Refugiați al Primăriei, Mete Hüsünbeyi, sute de mii de refugiați și-au pierdut locul de muncă după ce multe întreprinderi s-au închis pentru a preveni răspândirea coronavirus.

„În Turcia, cei în vârstă de 20 de ani și cei care arată documente de muncă pot merge la locul de muncă, dar refugiații nu pot, pentru că șefii lor îi pun la muncă fără asigurare și, astfel, le lipsesc aceste documente. Mai mult, muncitorii refugiați sunt incapabili să beneficieze de fonduri pentru șomaj ”, a explicat Hüsünbeyi.

Între timp, reglementările care interzic persoanelor sub 20 de ani să-și părăsească locuința au dus unele familii să se confrunte cu foamea, întrucât depindeau de veniturile copiilor lor pentru a supraviețui.

Mai mult, Hüsenbeyi a adăugat că mulți refugiați sunt pe punctul de a fi evacuați din apartamentele lor din cauza imposibilității de a plăti chirie. Astfel, președintele comitetului a cerut proprietarilor să suspende plățile de închiriere, adăugând că nimeni nu trebuie aruncat din casa în care locuiește.

Comitetul pentru refugiați al Consiliului Local al orașului Izmir, care găzduiește mulți refugiați, a lansat un program de sprijin pentru refugiații care au nevoie de sprijin financiar. 

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.