duminică, ianuarie 9, 2022

Refugiații din Turcia se confruntă cu foamete și cu condiții de trai dificile în timpul pandemiei

Pandemia coronavirusului din Turcia a înrăutățit condițiile deja dificile pentru refugiații din Turcia, mulți dintre aceștia nu au mâncare și nici un adăpost, relatează Gazete Duvar.

Potrivit președintelui Comitetului pentru Refugiați al Primăriei, Mete Hüsünbeyi, sute de mii de refugiați și-au pierdut locul de muncă după ce multe întreprinderi s-au închis pentru a preveni răspândirea coronavirus.

„În Turcia, cei în vârstă de 20 de ani și cei care arată documente de muncă pot merge la locul de muncă, dar refugiații nu pot, pentru că șefii lor îi pun la muncă fără asigurare și, astfel, le lipsesc aceste documente. Mai mult, muncitorii refugiați sunt incapabili să beneficieze de fonduri pentru șomaj ”, a explicat Hüsünbeyi.

Între timp, reglementările care interzic persoanelor sub 20 de ani să-și părăsească locuința au dus unele familii să se confrunte cu foamea, întrucât depindeau de veniturile copiilor lor pentru a supraviețui.

Mai mult, Hüsenbeyi a adăugat că mulți refugiați sunt pe punctul de a fi evacuați din apartamentele lor din cauza imposibilității de a plăti chirie. Astfel, președintele comitetului a cerut proprietarilor să suspende plățile de închiriere, adăugând că nimeni nu trebuie aruncat din casa în care locuiește.

Comitetul pentru refugiați al Consiliului Local al orașului Izmir, care găzduiește mulți refugiați, a lansat un program de sprijin pentru refugiații care au nevoie de sprijin financiar. 

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor