sâmbătă, martie 6, 2021

Turcia: Vacanțale cu rulota cresc în popularite pe fondul pandemiei

Vacanțale cu rulota cresc în popularite în Turcia pentru că turiștii preferă să țină distanțarea socială din cauza pandemiei coronavirus, a declarat, joi, un oficial al Federației Naționale de Camping și Caravaning, citat de Hurriyet Daily.

Leyla Ozdag, CEO al federației turismului autorizat cu rulota, a vorbit despre cererea ridicată pentru vacanțele  organizate în acest mod.

„Efectul COVID-19 a sporit cererea de turism efectuat cu rulote. Ministerul Culturii și Turismului trebuie să creeze însă  o rută pentru rulote înainte ca o agenție să poată să înceapă acest fel de turism.”, a susținut aceasta. 

Ozdag a spus că numărul locurilor de camping este în scădere din 1 990, iar țara ar trebui să îmbunătățească standardele. Turcia a avut multe locuri de camping în anii 90, în special de-a lungul plajelor din sudul provinciei Antalya, dar nu au mai folosite din cauza concurenței  hotelurilor.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro