sâmbătă, martie 6, 2021

VIDEO: Un bărbat a smuls crucea unei bisericii armene din Istanbul

Un atacator neidentificat a rupt o cruce de pe gardul bisericii armenești din Surp Krikor Lusavoriç, din cartierul Kuzguncuk, din Istanbul, relatează Gazete Duvar.

Conform comunicatului bisericii, camerele de securitate au surprins atacatorul, pe 23 mai, iar acesta ar fi  lăsat  pe jos crucea, după ce a smuls-o.

„S-a stabilit că o persoană neidentificată, purtând o geacă verde, cămașă albă și blugi, a venit din direcția Beylerbeyi, s-a uitat la biserică o vreme, s-a uitat la camerele de luat vederi, chiar a făcut o poză, apoi într-o  mișcare bruscă a urcat pe ușă, a rupt crucea și a mers apoi  în direcția digului ”, se arată în declarație.

Conducerea bisericii a depus o plângere cu privire la eveniment. Incidentul a avut loc doar după câteva săptămâni după ce un bărbat a încercat să ardă ușa intrării a Bisericii Ortodoxe Armene Dzınunt Surp Asdvadzadzni, din districtul Bakırköy, pe 8 mai.

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia