duminică, ianuarie 24, 2021

SUA lucrează pentru reducerea tensiunii dintre Turcia și Grecia

Diplomații din Statele Unite lucrează pentru a reduce tensiunile în curs de desfășurare dintre Grecia și Turcia, relatează portatul de știri, greekreporter.com

Potrivit unei declarații  de miercuri, a secretarului adjunct de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, Matthew Palmer, SUA lucrează pentru a rezolva tensiunile dintre cele două țări balcanice.

„Lucrăm cu aliații și partenerii noștri pentru a promova dialogul, pentru a promova gestionarea responsabilă a zonelor în care au fost raportate dezacordurile și pentru a elimina punctele de conflict înainte de a evolua spre o criză”, a  declarat Palmer.

Palmer a caracterizat aeronavele de luptă turce care zboară în spațiul aerian grecesc drept „provocări”, menționând că preocupările guvernului elen au fost recunoscute ca fiind îndreptățite, de comunitatea internațională.

„Este ceva la care am lucrat ani de zile și multe dintre aceste puncte de conflict sunt de mult timp”, a adăugat secretarul adjunct.

Palmer a vorbit și despre  o vizită pe care a făcut-o în martie în Grecia de nord, raportând că a „încurajat Turcia să reducă tensiunea”.

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Turcia:25% din restaurante s-ar putea să nu se redeschidă niciodată după pandemie

Președintele Asociației Turce a Restaurantelor și Divertismentului (TURYID), Kaya Demirer explică că din aproximativ 100.000 de restaurant care angajează aproape două milioane de persoane în țară, 10% dintre ele nu se mai pot deschid niciodată după primul val al pandemiei COVID-19.

Geantă pierdută în Anglia, găsită după 14 luni în Turcia

O englezoaică care și-a pierdut poșeta în Marea Britanie a fost șocat după ce a primit un mesaj de la un turc care anunța găsirea genții, după mai bine de un an, relatează Daily Mail.

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.

Turcia impune cenzură pe Twitter cu cel mai mare număr de cereri de eliminare de conținut

Turcia impune cenzură pe Twitter prezentând cel mai mare număr de cereri de eliminare și ordonanțe judecătorești,

Turcii renunță la WhatsApp: Telegram, Signal sau BiP sunt noile aplicații de comunicare  

Renunțarea la WhatsApp a fost cauzată în principal de zvonurilor conform cărora mesajele de pe acesta ar fi împărtășite autorităților turcești în cadrul unor noi setări de confidențialitate.

Premieră în lume: Instanța de judecată înființate în aeroportul din Istanbul

Ministerul Justiției din Turcia a înființat un tribunal la Aeroportul din Istanbul ca parte a reformelor sale judiciare planificate,

Dreptul la viață violat în Turcia: Peste 3.000 uciși, maltratați sau torturați în 2020

Un raport anual privind încălcările drepturilor omului în Turcia a dezvăluit 3.362 de morți și 3.534 de incidente de tortură sau maltratare în 2020, dintre care 1.855 au loc în închisori