miercuri, aprilie 21, 2021

SUA lucrează pentru reducerea tensiunii dintre Turcia și Grecia

Diplomații din Statele Unite lucrează pentru a reduce tensiunile în curs de desfășurare dintre Grecia și Turcia, relatează portatul de știri, greekreporter.com

Potrivit unei declarații  de miercuri, a secretarului adjunct de stat pentru afaceri europene și eurasiatice, Matthew Palmer, SUA lucrează pentru a rezolva tensiunile dintre cele două țări balcanice.

„Lucrăm cu aliații și partenerii noștri pentru a promova dialogul, pentru a promova gestionarea responsabilă a zonelor în care au fost raportate dezacordurile și pentru a elimina punctele de conflict înainte de a evolua spre o criză”, a  declarat Palmer.

Palmer a caracterizat aeronavele de luptă turce care zboară în spațiul aerian grecesc drept „provocări”, menționând că preocupările guvernului elen au fost recunoscute ca fiind îndreptățite, de comunitatea internațională.

„Este ceva la care am lucrat ani de zile și multe dintre aceste puncte de conflict sunt de mult timp”, a adăugat secretarul adjunct.

Palmer a vorbit și despre  o vizită pe care a făcut-o în martie în Grecia de nord, raportând că a „încurajat Turcia să reducă tensiunea”.

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,