sâmbătă, martie 6, 2021

Turcia: Sezonul de croaziere va fi reluat după 3 luni de pauză din cauza COVID-19

Sezonul de croazieră din Kușadası, una dintre principalele destinații turistice din regiunea Egee a Turciei, va începe după o pauză de trei luni, din cauza pandemiei coronavirusului, relatează Hurriyet Daily.

Ali Çolak, de la Cooperativa de croazieră Kușadası a declarat că sezonul de croazieră din acest an a fost programat pe 1 martie, dar a fost amânat pentru trei luni din cauza focarului. 

„Suntem gata acum, toate bucătăriile de pe  iahturi au fost schimbate și vom găzdui vacanțe respectând regulile de distanțare socială”, a spus Çolak.

Conform noilor măsuri, bărcile vor funcționa la început cu o capacitate de 50%,iar mai apoi capacitatea de ocupare  va crește treptat.

„Mai întâi, agențiile vor aduce turiști locali, apoi vor fi reluate zborurile internaționale. Hotelurile vor deveni pline, și apoi bărcile își vor întâmpina oaspeții. Astfel funcționează sistemul ”, a explicat acesta.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Kosovo:“Abuz de serviciu” în cazul celor șase profesori turci exilați în Turcia

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.