miercuri, aprilie 14, 2021

Turcia: Restaurantele redeschise la jumătatea lunii iunie

Proprietarii de restaurante din Turcia așteaptă să își redeschidă localele la jumătatea lunii iunie, după o suspendare de peste două luni din cauza pandemiei coronavirusului, relatează Hurriyet Daily.

Șeful Asociației Investitorilor în Turism și Restaurante (TÜRYİD), Kaya Demirer  a declarat într-o conferință video  din 25 mai, că resturantele pot fi deschise pe 15 iunie.

„ Restaurantele ar putea fi redeschide pe 15 iunie. Au fost închise printr-un ordin executiv al Ministerului de Interne și vom redeschide în conformitate cu Ministerul Culturii și Turismului. Deschiderea va fi desigur treptată. Vor fi respectate criteriile de sănătate umană determinate de Ministerul Sănătății ”, a explicat Demirer.

Potrivit șefului asociației, distanța minimă între mese trebuie să fie de 150 de centimetri, iar scaunele la 60 de centimetri, într-un restaurant.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale