vineri, decembrie 9, 2022

Turcia: Numărul firmelor închise au crescut cu 250 la sută, în luna mai 


Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB) a dezvăluit numărul de firme închise în mai 2022, citat de Gazete Duvar.

2.054 de firme s-au închis în mai, cu o creștere cu 259,7% față de aceeași lună a anului trecut. În primele cinci luni ale acestui an, 7.597 de firme s-au închis.

Numărul cooperativelor închise și al companiilor unice (OPC) a înregistrat, de asemenea, o creștere în luna mai, față de aceeași lună a anului trecut, atingând un nivel de 671,4 la sută, respectiv 122,2 la sută.

Raportul TOBB a oferit numărul de firme fondate în mai, numărul de firme, cooperative și companii unipersonale nou înființate a crescut cu 110,7 la sută, 90,3 la sută și, respectiv, 30,5 la sută în mai 2022 față de mai 2021.

Dintre firmele și cooperativele nou înființate, 3.210 funcționează în comerț, în timp ce alte 1.420 în sectorul materialelor de prelucrarea și 1.025 în construcțiilor.

Lira Turciei a pierdut aproape un sfert din valoare în acest an, deoarece inflația în creștere și reticența Băncii Centrale de a crește ratele dobânzilor a stârnit temeri de o nouă criză valutară.

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Libertatea de exprimare în Turcia: 67 de persoane condamnate la 299 de ani de închisoare

Raportul, intitulat „Costul libertății de exprimare în Turcia: 299 de ani, 2 luni și 24 de zile”, conține date culese prin monitorizarea a 46 de audieri din 210 procese privind libertatea de exprimare desfășurate în 23 de orașe cu sprijinul Regalului Norvegian.