luni, iunie 20, 2022

Turcia: Numărul firmelor închise au crescut cu 250 la sută, în luna mai 


Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB) a dezvăluit numărul de firme închise în mai 2022, citat de Gazete Duvar.

2.054 de firme s-au închis în mai, cu o creștere cu 259,7% față de aceeași lună a anului trecut. În primele cinci luni ale acestui an, 7.597 de firme s-au închis.

Numărul cooperativelor închise și al companiilor unice (OPC) a înregistrat, de asemenea, o creștere în luna mai, față de aceeași lună a anului trecut, atingând un nivel de 671,4 la sută, respectiv 122,2 la sută.

Raportul TOBB a oferit numărul de firme fondate în mai, numărul de firme, cooperative și companii unipersonale nou înființate a crescut cu 110,7 la sută, 90,3 la sută și, respectiv, 30,5 la sută în mai 2022 față de mai 2021.

Dintre firmele și cooperativele nou înființate, 3.210 funcționează în comerț, în timp ce alte 1.420 în sectorul materialelor de prelucrarea și 1.025 în construcțiilor.

Lira Turciei a pierdut aproape un sfert din valoare în acest an, deoarece inflația în creștere și reticența Băncii Centrale de a crește ratele dobânzilor a stârnit temeri de o nouă criză valutară.

Sondaj: Partidul lui Erdogan nu reușește să câștige votul tinerilor

Ali Kulat, șeful companiei de consultanță MAK, explică că cetățenii din grupa de vârstă 18-30 de ani din Turcia sunt nemulțumiți de politicile actualului guvern.

Criza cerealelor. Turcia vrea ONU, Rusia și Ucraina la aceeași masă de întâlnire

Ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a informat miercuri că milioane de tone de grâu sunt blocate în prezent în porturile ucrainene, iar ONU a prezentat un plan de facilitare a exporturilor.

Turcia: Numărul firmelor închise au crescut cu 250 la sută, în luna mai 

Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB) a dezvăluit numărul de firme închise în mai 2022, citat de Gazete Duvar.

Vedetă din Turcia criticată dur după ce a spus că iubește Grecia

O faimoasă actriță din Turcia a fost vizată de mass-media pro-guvernamentală după ce a spus că iubește Grecia.

Cum îi afectează criza economică din Turcia pe turiștii români?

Turcia trece printr-o criză economică în care inflația și valoarea lirei ajungând la niveluri istorice și îi șochează pe turci, făcând ca...

Erdogan vrea să schimbe numele Turkish Airlines. Iată noul nume propus

Türkiye este modul în care se pronunță numele țării în turcă. Mișcarea este văzută ca parte a eforturilor Turciei de a se separa de Turkey, care înseamnă curcan în engleză și de a-și crește „valoarea mărcii”.

ANALIZA: Vrea oare Erdogan cu adevărat să opune veto aderării Suediei și Finlandei la NATO?

circumstanțe, ar putea Erdoğan să pună veto cererilor Suediei și Finlandei de aderare la NATO? Cât de importantă este apartenența Finlandei și a Suediei la NATO?