marți, iunie 21, 2022

Turcia: Medicii au scos 83 de lire din stomacul unui bărbat

Medicii turci au scos 83 de monede de o liră și alte obiecte din stomacul unui bărbat, conform Gazete Duvar.

Pe lângă cele 83 de lire, alte 233 de bucăți precum baterii, magneți, cuie, bucăți de sticlă, pietre și șuruburi au fost găsite în operația de două ore de la  Centrul Medical Dursun Odabaş din orașul de la granița estică, Van.

Operația a avut loc după ce bărbatul, despre care se spune că suferă de probleme psihologice, a început să aibă dureri intense de stomac.

Serhat Binici, unul dintre medicii care s-au prezenți la operație, a spus că înghițirea articolelor este ceva ce se întâlnește de obicei la copii, nu la adulți. 

„Acesta nu este ceva ce vedem la adulți, de obicei copiii înghit inconștient obiecte străine. De obicei, pacienții psihiatrici sau deținuții [ce înghit astfel de articole] sau în cazurile de abuz se mai întâlnesc astfel de practici”, explică doctorul.

Pacientul se recuperează și se așteaptă să fie externat din spital în câteva zile.

Criza cerealelor. Turcia vrea ONU, Rusia și Ucraina la aceeași masă de întâlnire

Ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a informat miercuri că milioane de tone de grâu sunt blocate în prezent în porturile ucrainene, iar ONU a prezentat un plan de facilitare a exporturilor.

Turcia: Numărul firmelor închise au crescut cu 250 la sută, în luna mai 

Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB) a dezvăluit numărul de firme închise în mai 2022, citat de Gazete Duvar.

Sondaj: Partidul lui Erdogan nu reușește să câștige votul tinerilor

Ali Kulat, șeful companiei de consultanță MAK, explică că cetățenii din grupa de vârstă 18-30 de ani din Turcia sunt nemulțumiți de politicile actualului guvern.

Cum îi afectează criza economică din Turcia pe turiștii români?

Turcia trece printr-o criză economică în care inflația și valoarea lirei ajungând la niveluri istorice și îi șochează pe turci, făcând ca...

Turcia: Medicii au scos 83 de lire din stomacul unui bărbat

Medicii turci au scos 83 de monede de o liră și alte obiecte din stomacul unui bărbat, conform Gazete Duvar.

Vedetă din Turcia criticată dur după ce a spus că iubește Grecia

O faimoasă actriță din Turcia a fost vizată de mass-media pro-guvernamentală după ce a spus că iubește Grecia.

Erdogan vrea să schimbe numele Turkish Airlines. Iată noul nume propus

Türkiye este modul în care se pronunță numele țării în turcă. Mișcarea este văzută ca parte a eforturilor Turciei de a se separa de Turkey, care înseamnă curcan în engleză și de a-și crește „valoarea mărcii”.