luni, aprilie 15, 2024

Turcia: Medicii au scos 83 de lire din stomacul unui bărbat

Medicii turci au scos 83 de monede de o liră și alte obiecte din stomacul unui bărbat, conform Gazete Duvar.

Pe lângă cele 83 de lire, alte 233 de bucăți precum baterii, magneți, cuie, bucăți de sticlă, pietre și șuruburi au fost găsite în operația de două ore de la  Centrul Medical Dursun Odabaş din orașul de la granița estică, Van.

Operația a avut loc după ce bărbatul, despre care se spune că suferă de probleme psihologice, a început să aibă dureri intense de stomac.

Serhat Binici, unul dintre medicii care s-au prezenți la operație, a spus că înghițirea articolelor este ceva ce se întâlnește de obicei la copii, nu la adulți. 

„Acesta nu este ceva ce vedem la adulți, de obicei copiii înghit inconștient obiecte străine. De obicei, pacienții psihiatrici sau deținuții [ce înghit astfel de articole] sau în cazurile de abuz se mai întâlnesc astfel de practici”, explică doctorul.

Pacientul se recuperează și se așteaptă să fie externat din spital în câteva zile.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..