sâmbătă, februarie 4, 2023

Marmaris: Incendii forestiere de proporție au izbucnit peste noapte


Un incendiu a început în zona forestieră din Hisarönü Mahallesi Bördübet, din cartierul Marmaris, din Muğla, aseară, conform presei turcești. 

Potrivit Ministrul Agriculturii și Pădurilor, Vahit Kirișci, 20 de elicoptere și 14 avioane, pe lângă lucrările de pe uscat, au intervit pentru a opri incendiu.

„În prezent, până la așezări există o distanță de 3,5-4 kilometri. Din momentul în care a început incendiul, lucrările de defrișare a drumurilor pentru a-l ține sub control sunt efectuate și de echipele noastre silvice”, a explică Vahit Kirișci.

Primul incendiu forestier major din „sezonul incendiilor” a cuprins orașul Marmaris din sud-vestul Mării Egee, marți seară.  Pompierii s-au chinuit să stingă flăcările care s-au extins pe o pădure din cartierul Bördübet, de când focul a izbucnit în jurul orei 20.00 la ora locală.

Cauza incendiului din localitatea situată în provincia Muğla este încă necunoscută. Flăcările s-au extins în scurt timp din cauza vântului.

Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) a declarat că la incendiu au intervenit 1.393 de angajați, inclusiv 592 de angajați ai Direcției Generale Silvice, precum și 338 de vehicule și 35 de utilaje de construcții de la diverse instituții și organizații.

Potrivit Halk TV, în 2021, până în luna august, 547 mii de hectare au ars, adică aproximativ 77 mii de terenuri de fotbal. 174 de incendii au fost în 39 de județe.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...