duminică, iulie 21, 2024

Marmaris: Incendii forestiere de proporție au izbucnit peste noapte


Un incendiu a început în zona forestieră din Hisarönü Mahallesi Bördübet, din cartierul Marmaris, din Muğla, aseară, conform presei turcești. 

Potrivit Ministrul Agriculturii și Pădurilor, Vahit Kirișci, 20 de elicoptere și 14 avioane, pe lângă lucrările de pe uscat, au intervit pentru a opri incendiu.

„În prezent, până la așezări există o distanță de 3,5-4 kilometri. Din momentul în care a început incendiul, lucrările de defrișare a drumurilor pentru a-l ține sub control sunt efectuate și de echipele noastre silvice”, a explică Vahit Kirișci.

Primul incendiu forestier major din „sezonul incendiilor” a cuprins orașul Marmaris din sud-vestul Mării Egee, marți seară.  Pompierii s-au chinuit să stingă flăcările care s-au extins pe o pădure din cartierul Bördübet, de când focul a izbucnit în jurul orei 20.00 la ora locală.

Cauza incendiului din localitatea situată în provincia Muğla este încă necunoscută. Flăcările s-au extins în scurt timp din cauza vântului.

Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) a declarat că la incendiu au intervenit 1.393 de angajați, inclusiv 592 de angajați ai Direcției Generale Silvice, precum și 338 de vehicule și 35 de utilaje de construcții de la diverse instituții și organizații.

Potrivit Halk TV, în 2021, până în luna august, 547 mii de hectare au ars, adică aproximativ 77 mii de terenuri de fotbal. 174 de incendii au fost în 39 de județe.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.