miercuri, iunie 22, 2022

Marmaris: Incendii forestiere de proporție au izbucnit peste noapte


Un incendiu a început în zona forestieră din Hisarönü Mahallesi Bördübet, din cartierul Marmaris, din Muğla, aseară, conform presei turcești. 

Potrivit Ministrul Agriculturii și Pădurilor, Vahit Kirișci, 20 de elicoptere și 14 avioane, pe lângă lucrările de pe uscat, au intervit pentru a opri incendiu.

„În prezent, până la așezări există o distanță de 3,5-4 kilometri. Din momentul în care a început incendiul, lucrările de defrișare a drumurilor pentru a-l ține sub control sunt efectuate și de echipele noastre silvice”, a explică Vahit Kirișci.

Primul incendiu forestier major din „sezonul incendiilor” a cuprins orașul Marmaris din sud-vestul Mării Egee, marți seară.  Pompierii s-au chinuit să stingă flăcările care s-au extins pe o pădure din cartierul Bördübet, de când focul a izbucnit în jurul orei 20.00 la ora locală.

Cauza incendiului din localitatea situată în provincia Muğla este încă necunoscută. Flăcările s-au extins în scurt timp din cauza vântului.

Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) a declarat că la incendiu au intervenit 1.393 de angajați, inclusiv 592 de angajați ai Direcției Generale Silvice, precum și 338 de vehicule și 35 de utilaje de construcții de la diverse instituții și organizații.

Potrivit Halk TV, în 2021, până în luna august, 547 mii de hectare au ars, adică aproximativ 77 mii de terenuri de fotbal. 174 de incendii au fost în 39 de județe.

Cum îi afectează criza economică din Turcia pe turiștii români?

Turcia trece printr-o criză economică în care inflația și valoarea lirei ajungând la niveluri istorice și îi șochează pe turci, făcând ca...

Sondaj: Partidul lui Erdogan nu reușește să câștige votul tinerilor

Ali Kulat, șeful companiei de consultanță MAK, explică că cetățenii din grupa de vârstă 18-30 de ani din Turcia sunt nemulțumiți de politicile actualului guvern.

Turcia: Numărul firmelor închise au crescut cu 250 la sută, în luna mai 

Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (TOBB) a dezvăluit numărul de firme închise în mai 2022, citat de Gazete Duvar.

Turcia: Medicii au scos 83 de lire din stomacul unui bărbat

Medicii turci au scos 83 de monede de o liră și alte obiecte din stomacul unui bărbat, conform Gazete Duvar.

Criza cerealelor. Turcia vrea ONU, Rusia și Ucraina la aceeași masă de întâlnire

Ministrul de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a informat miercuri că milioane de tone de grâu sunt blocate în prezent în porturile ucrainene, iar ONU a prezentat un plan de facilitare a exporturilor.

Marmaris: Incendii forestiere de proporție au izbucnit peste noapte

Un incendiu a început în zona forestieră din Hisarönü Mahallesi Bördübet, din cartierul Marmaris, din Muğla, aseară, conform presei turcești. 

Vedetă din Turcia criticată dur după ce a spus că iubește Grecia

O faimoasă actriță din Turcia a fost vizată de mass-media pro-guvernamentală după ce a spus că iubește Grecia.