luni, octombrie 2, 2023

Turcia: Cluburile de fotbal le pot acorda jucătorilor ucraineni contracte pe termen scurt

Federația Turcă de Fotbal (TFF) a acordat o sumă de bani cluburilor de fotbal pentru a semna contracte pe termen scurt cu jucători cu sediul în Ucraina, în urma deciziilor FIFA, citat de Ahval News.

Cluburile din Turcia vor putea, de asemenea, să semneze contracte cu jucători străini la cluburi din Rusia, conform unei clauze provizorii adăugate,marți,la regulamentele TFF. 

Măsurile se aplică până la sfârșitul sezonului curent, se arată în comunicat.

FIFA a anunțat modificări temporare ale Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor (RSTP) după invazia Rusiei asupra Ucrainei, în coordonare cu organismul de conducere al fotbalului european, UEFA.

Toate contractele de muncă ale jucătorilor și antrenorilor ucraineni și străini cu cluburi afiliate la Asociația Ucraineană de Fotbal (UAF) au fost considerate suspendate automat până la sfârșitul lunii iunie, fără a fi necesară nicio acțiune din partea părților în acest sens.

Pasul a fost făcut pentru a oferi jucătorilor și antrenorilor oportunitatea de a lucra și de a primi un salariu în altă parte și pentru a proteja cluburile ucrainene. În Rusia, „jucătorii și antrenorii străini vor avea dreptul de a-și suspenda unilateral contractele de muncă cu cluburile afiliate la Uniunea de Fotbal din Rusia (FUR) în cauză până la sfârșitul lunii iunie”, susține FIFA.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Ce înseamnă condamnarea CEDO pentru justiția din Turcia?

Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marți, că condamnarea de către instanțele turce a unui profesor sub acuzații de terorism pentru activități precum utilizarea unei aplicații mobile sau deținerea unui cont la o anumită bancă este ilegală.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

Turcia menține condamnarea filantropului Kavala și a altor patru în procesul Gezi Park

Printre cei cinci inculpați ale căror condamnări au fost menținute se numără, pe lângă Kavala, avocatul pentru drepturile omului și parlamentarul Partidului Muncitorilor din Turcia (TİP), Can Atalay, jurnalistul și producătorul de film Çiğdem Mater, urbanistul Tayfun Kahraman și regizorul Mine Özerden.

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

VIDEO: Atac cu bombă în Ankara, înainte de ceremonia de deschidere a parlamentului

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat, pe 1 octombrie că un atac cu bombă a fost organizat la ministerului, la ora locală 9:30 dimineața.