miercuri, august 31, 2022

Turcia: Cluburile de fotbal le pot acorda jucătorilor ucraineni contracte pe termen scurt

Federația Turcă de Fotbal (TFF) a acordat o sumă de bani cluburilor de fotbal pentru a semna contracte pe termen scurt cu jucători cu sediul în Ucraina, în urma deciziilor FIFA, citat de Ahval News.

Cluburile din Turcia vor putea, de asemenea, să semneze contracte cu jucători străini la cluburi din Rusia, conform unei clauze provizorii adăugate,marți,la regulamentele TFF. 

Măsurile se aplică până la sfârșitul sezonului curent, se arată în comunicat.

FIFA a anunțat modificări temporare ale Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor (RSTP) după invazia Rusiei asupra Ucrainei, în coordonare cu organismul de conducere al fotbalului european, UEFA.

Toate contractele de muncă ale jucătorilor și antrenorilor ucraineni și străini cu cluburi afiliate la Asociația Ucraineană de Fotbal (UAF) au fost considerate suspendate automat până la sfârșitul lunii iunie, fără a fi necesară nicio acțiune din partea părților în acest sens.

Pasul a fost făcut pentru a oferi jucătorilor și antrenorilor oportunitatea de a lucra și de a primi un salariu în altă parte și pentru a proteja cluburile ucrainene. În Rusia, „jucătorii și antrenorii străini vor avea dreptul de a-și suspenda unilateral contractele de muncă cu cluburile afiliate la Uniunea de Fotbal din Rusia (FUR) în cauză până la sfârșitul lunii iunie”, susține FIFA.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.