sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Turcia: Cluburile de fotbal le pot acorda jucătorilor ucraineni contracte pe termen scurt

Federația Turcă de Fotbal (TFF) a acordat o sumă de bani cluburilor de fotbal pentru a semna contracte pe termen scurt cu jucători cu sediul în Ucraina, în urma deciziilor FIFA, citat de Ahval News.

Cluburile din Turcia vor putea, de asemenea, să semneze contracte cu jucători străini la cluburi din Rusia, conform unei clauze provizorii adăugate,marți,la regulamentele TFF. 

Măsurile se aplică până la sfârșitul sezonului curent, se arată în comunicat.

FIFA a anunțat modificări temporare ale Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor (RSTP) după invazia Rusiei asupra Ucrainei, în coordonare cu organismul de conducere al fotbalului european, UEFA.

Toate contractele de muncă ale jucătorilor și antrenorilor ucraineni și străini cu cluburi afiliate la Asociația Ucraineană de Fotbal (UAF) au fost considerate suspendate automat până la sfârșitul lunii iunie, fără a fi necesară nicio acțiune din partea părților în acest sens.

Pasul a fost făcut pentru a oferi jucătorilor și antrenorilor oportunitatea de a lucra și de a primi un salariu în altă parte și pentru a proteja cluburile ucrainene. În Rusia, „jucătorii și antrenorii străini vor avea dreptul de a-și suspenda unilateral contractele de muncă cu cluburile afiliate la Uniunea de Fotbal din Rusia (FUR) în cauză până la sfârșitul lunii iunie”, susține FIFA.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,