marți, aprilie 16, 2024

Turcia: Cluburile de fotbal le pot acorda jucătorilor ucraineni contracte pe termen scurt

Federația Turcă de Fotbal (TFF) a acordat o sumă de bani cluburilor de fotbal pentru a semna contracte pe termen scurt cu jucători cu sediul în Ucraina, în urma deciziilor FIFA, citat de Ahval News.

Cluburile din Turcia vor putea, de asemenea, să semneze contracte cu jucători străini la cluburi din Rusia, conform unei clauze provizorii adăugate,marți,la regulamentele TFF. 

Măsurile se aplică până la sfârșitul sezonului curent, se arată în comunicat.

FIFA a anunțat modificări temporare ale Regulamentului privind statutul și transferul jucătorilor (RSTP) după invazia Rusiei asupra Ucrainei, în coordonare cu organismul de conducere al fotbalului european, UEFA.

Toate contractele de muncă ale jucătorilor și antrenorilor ucraineni și străini cu cluburi afiliate la Asociația Ucraineană de Fotbal (UAF) au fost considerate suspendate automat până la sfârșitul lunii iunie, fără a fi necesară nicio acțiune din partea părților în acest sens.

Pasul a fost făcut pentru a oferi jucătorilor și antrenorilor oportunitatea de a lucra și de a primi un salariu în altă parte și pentru a proteja cluburile ucrainene. În Rusia, „jucătorii și antrenorii străini vor avea dreptul de a-și suspenda unilateral contractele de muncă cu cluburile afiliate la Uniunea de Fotbal din Rusia (FUR) în cauză până la sfârșitul lunii iunie”, susține FIFA.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme.