joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Apelul unei mame închise după gratii. ”Nu îmi voi putea vedea niciodată copiii”


O mamă de doi copii întemnițat a trimis o scrisoare către deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu prin care povestește că nu și-a văzut fiicele de șapte luni și a cerut transferarea la o închisoare mai aproape de casa ei, conform Turkish Minutes.

Zeynep Köyden, închisă pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, la peste 800 de kilometri de casa ei, a spus că nu și-a văzut fiicele, în vârstă de 5 și 10 ani, de când a fost arestată în iulie 2021, când bunicii în vârstă ai celor două fete au putut să le aducă ultima oară la închisoare.

„Bunicii sunt prea bătrâni pentru a parcurge distanța în fiecare săptămână. Dacă nu sunt transferat într-o închisoare din Balikesir, nu îmi voi putea vedea niciodată copiii”, a scris femeia.

Deși a apelat de mai multe ori la administrația închisorii pentru a fi mutată, cererile ei au fost respinse.

 „Sunt extrem de stresată de faptul că nu îmi pot vedea copiii.Am slăbit 15 kilograme în închisoare pentru că sunt devastată”, specifică mama îndurerată.

Köyden fost condamnat la șapte ani și șase luni pentru că lucra într-un cămin studențesc care are legături cu Mișcarea Gulen. Fiica ei cea mică avea doar nouă luni în momentul arestării ei.

Soțul ei, Yasin Köyden, care a fost arestat cu acuzații similare, ispășește în prezent o pedeapsă de șapte ani și șase luni într-o altă închisoare din provincia Çankırı, din centrul Turciei.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.