joi, februarie 22, 2024

Turcia: Apelul unei mame închise după gratii. ”Nu îmi voi putea vedea niciodată copiii”


O mamă de doi copii întemnițat a trimis o scrisoare către deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu prin care povestește că nu și-a văzut fiicele de șapte luni și a cerut transferarea la o închisoare mai aproape de casa ei, conform Turkish Minutes.

Zeynep Köyden, închisă pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, la peste 800 de kilometri de casa ei, a spus că nu și-a văzut fiicele, în vârstă de 5 și 10 ani, de când a fost arestată în iulie 2021, când bunicii în vârstă ai celor două fete au putut să le aducă ultima oară la închisoare.

„Bunicii sunt prea bătrâni pentru a parcurge distanța în fiecare săptămână. Dacă nu sunt transferat într-o închisoare din Balikesir, nu îmi voi putea vedea niciodată copiii”, a scris femeia.

Deși a apelat de mai multe ori la administrația închisorii pentru a fi mutată, cererile ei au fost respinse.

 „Sunt extrem de stresată de faptul că nu îmi pot vedea copiii.Am slăbit 15 kilograme în închisoare pentru că sunt devastată”, specifică mama îndurerată.

Köyden fost condamnat la șapte ani și șase luni pentru că lucra într-un cămin studențesc care are legături cu Mișcarea Gulen. Fiica ei cea mică avea doar nouă luni în momentul arestării ei.

Soțul ei, Yasin Köyden, care a fost arestat cu acuzații similare, ispășește în prezent o pedeapsă de șapte ani și șase luni într-o altă închisoare din provincia Çankırı, din centrul Turciei.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.