miercuri, februarie 28, 2024

Erdogan cere daune în valoare de 250.000 de lire de la faimoasa jurnalistă arestată pentru insultă


Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan cere daune morale în valoare de 250.000 lire turcești, din partea faimoasei jurnaliste TV, Sedef Kabaș, pentru „insulta președintetului”, conform Turkish Minutes.

Conform avocatului jurnalistei, Sedef Kabaș trebuie să plătească daune morale în valoare de 250.000 de lire turcești, adică 18.000 de dolari.

„În timp ce Sedef Kabaş aştepta un rechizitoriu în închisoare, ea a fost anunţată astăzi, despre un proces pentru defăimare în valoare de 250.000 de lire turcești intentat de Erdogan împotriva ei”, a anunţat avocatul Uğur Poyraz, pe Twitter.

Kabaș a fost reținut în timpul unui raid al poliției la miezul nopții la Istanbul, de pe 22 ianuarie, în urma comentariilor pe care le-a făcut despre Erdogan într-un program TV difuzat pe TELE1, pe 14 ianuarie.

Comentând performanța de ani de zile a lui Erdogan ca președinte în timpul programului de televiziune, Kabaș a spus, citând un proverb: „Când un [bou] intră într-un palat, nu devine rege. [Totuși], acel palat devine un hambar.”

Kabaş a postat şi pe Twitter proverbul, care a declanşat o anchetă asupra ei sub acuzaţia de insultare a preşedintelui.

Infracțiunea de jignire a președintelui implică o pedeapsă cu închisoarea de la unu la patru ani în Turcia.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.