joi, aprilie 7, 2022

Ministrul de Finanțe al Turciei încearcă să-i câștige pe investitori la Londra și promite stabilitatea lirei

Ministrul de Finanțe din Turcia a încercat să-i convingă pe analişti și pe investitorilor de la Londra, că lira va rămâne în jurul nivelului actual după ce a suferit o scădere de 44% față de dolar anul trecut, conform Turkish Minutes.

Potrivit persoanelor care au participat la întâlnire, ministrul Nureddin Nebat, a semnalat noi pași, inclusiv eforturile de a aduce așa-numitul aur „de sub saltea” în sistemul bancar.

Nebati a spus că străinii ar putea avea dificultăți să înțeleagă motivul inflației mari din Turcia din cauza „diferențelor culturale” care nu au fost specificate.

Într-un tweet, Nebati a explicat că ceea ce a vrut că participanții ar putea să fi înțeles greșit.

Acesta ar fi încearcă să explice „modelul economiei Turciei” managerilor de fonduri străine și directorilor băncilor internaționale.

Inflația a crescut la 48,7% în ianuarie, cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. Lira s-a slăbit cu 2,4% până acum în acest an și se tranzacționa la 13,54 per dolar, la ora 11:16, joi, în Istanbul.

Nebati, în vârstă de 57 de ani, a fost numit ministru prin decret în decembrie, după ce predecesorul său Lutfi Elvan a fost demis din funcție de Erdogan. El este considerat a fi apropiat de fostul ministru al economiei Berat Albayrak, ginerele lui Erdogan.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.