miercuri, decembrie 6, 2023

Ministrul de Finanțe al Turciei încearcă să-i câștige pe investitori la Londra și promite stabilitatea lirei

Ministrul de Finanțe din Turcia a încercat să-i convingă pe analişti și pe investitorilor de la Londra, că lira va rămâne în jurul nivelului actual după ce a suferit o scădere de 44% față de dolar anul trecut, conform Turkish Minutes.

Potrivit persoanelor care au participat la întâlnire, ministrul Nureddin Nebat, a semnalat noi pași, inclusiv eforturile de a aduce așa-numitul aur „de sub saltea” în sistemul bancar.

Nebati a spus că străinii ar putea avea dificultăți să înțeleagă motivul inflației mari din Turcia din cauza „diferențelor culturale” care nu au fost specificate.

Într-un tweet, Nebati a explicat că ceea ce a vrut că participanții ar putea să fi înțeles greșit.

Acesta ar fi încearcă să explice „modelul economiei Turciei” managerilor de fonduri străine și directorilor băncilor internaționale.

Inflația a crescut la 48,7% în ianuarie, cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. Lira s-a slăbit cu 2,4% până acum în acest an și se tranzacționa la 13,54 per dolar, la ora 11:16, joi, în Istanbul.

Nebati, în vârstă de 57 de ani, a fost numit ministru prin decret în decembrie, după ce predecesorul său Lutfi Elvan a fost demis din funcție de Erdogan. El este considerat a fi apropiat de fostul ministru al economiei Berat Albayrak, ginerele lui Erdogan.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.