miercuri, august 31, 2022

4 jurnalişti riscă închisoare pentru presupuse insulte la adresa fiului lui Erdogan

Patru jurnalişti turci riscă până la patru ani de închisoare pentru acuzaţiile că l-ar fi insultat pe Bilal Erdogan, fiul preşedintelui Turciei, în știrile publicate în cotidianul Cumhuriyet, conform Stockholm Center for Freedome.

Foști directori și reporteri ai ziarului Cumhuriyet, Serkan Ozan, Olcay Büyüktaş Akça, Ozan Yurtoğlu și Hazal Ocak, care lucrează în prezent pentru Gazete Duvar, s-au prezentat, marți, la un tribunal din Istanbul.

Articolele scrise de Ocak au inclus o afirmație conform căreia prieteni apropiați ai lui Bilal Erdogan au fost numiți în funcții guvernamentale sau au primit contracte guvernamentale profitabile în condiții inechitabile.

Titlurile „Prietenul norocos al lui Bilal Erdogan”, „Un prieten tandru și bogat” și „Rivalerii săi au ghinion” au fost considerate jignitoare de fiul președintelui.

Rechizitoriul susține că conținutul știrilor și titlurile lor includ insulte și atacuri la adresa onoarei și prestigiului lui Bilal Erdogan și solicită pedepse cu închisoarea în baza articolului 125 din Codul penal turc (TCK) cu privire la insulte succesive și flagrante ale unei persoane.

Jurnaliştii au negat acuzaţiile de insultă la audierea de marţi. Ocak a spus că rechizitoriul a fost ofensator, în timp ce Ozan a spus că încă habar nu are ce este jignitor în articolele în cauză.

Procesul a fost amânat până la 7 iunie.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...