sâmbătă, iunie 22, 2024

Turcia a evacuat aproape 10.000 de cetățeni turci din Ucraina

Turcia a evacuat până acum 9.653 de cetățeni turci din Ucraina pe fondul invaziei în curs a Rusiei, a declarat ministrul de externe,conform Duvar English.

Mevlüt Çavuşoğlu a anunțat, pe 3 martie, într-o postare pe Twitter că numărul total de cetăţeni a ajuns la 9.653 și că evacuările s-au făcut prin București și capitala Poloniei, Varșovia.

Peste 2.000 de civili au fost uciși de când Rusia a lansat invazia împotriva Ucrainei pe 24 februari,  potrivit autorităților ucrainene, în timp ce Agenția ONU pentru Refugiați estimează că peste 874.000 de persoane au fugit din Ucraina în țările vecine.

Multe țări furnizează Ucrainei arme, închid spațiul aerian companiilor aeriene ruse și au interzis mass-media rusă de stat.

Rusia și Ucraina au avut a  doua rundă de discuții de pace pe 3 martie. Prima sesiune a avut loc pe 28 februarie.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).