marți, decembrie 6, 2022

Turcia a evacuat aproape 10.000 de cetățeni turci din Ucraina

Turcia a evacuat până acum 9.653 de cetățeni turci din Ucraina pe fondul invaziei în curs a Rusiei, a declarat ministrul de externe,conform Duvar English.

Mevlüt Çavuşoğlu a anunțat, pe 3 martie, într-o postare pe Twitter că numărul total de cetăţeni a ajuns la 9.653 și că evacuările s-au făcut prin București și capitala Poloniei, Varșovia.

Peste 2.000 de civili au fost uciși de când Rusia a lansat invazia împotriva Ucrainei pe 24 februari,  potrivit autorităților ucrainene, în timp ce Agenția ONU pentru Refugiați estimează că peste 874.000 de persoane au fugit din Ucraina în țările vecine.

Multe țări furnizează Ucrainei arme, închid spațiul aerian companiilor aeriene ruse și au interzis mass-media rusă de stat.

Rusia și Ucraina au avut a  doua rundă de discuții de pace pe 3 martie. Prima sesiune a avut loc pe 28 februarie.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.