miercuri, august 31, 2022

Vești bune pentru turci! Iată ce măsuri COVID-19 au fost eliminate


Turcia a anunțat relaxarea a măsurilor COVID-19, conform ministrul sănătății, citat de Duvar English.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca a făcut declarații pentru presă, în urma unei reuniuni a comitetului țării pentru lupta împotriva virusului.

„Nu mai trebuie să purtăm măști în aer liber. Nu eliminăm măștile din viața noastră, le ținem cu noi pentru a le purta atunci când este necesar”, susține Koca.

Oficialul a susținut că dacă ventilația este suficientă în medii închise și pot fi respectate regulile de distanțare socială, „nu mai este necesar” să purtați mască nici în interior.

Fără HES Cod

Într-o altă modificare, utilizarea codurilor HES, a fost eliminată, iar publicul nu va mai trebui să-și arate codul la intrarea în nicio clădire sau eveniment.

Între timp, țara a raportat 56.780 de noi cazuri de coronavirus și 189 de decese, pe 2 martie.

Turcia a administrat peste 145,8 milioane de doze de vaccin, de la lansarea campanii de imunizare din ianuarie 2021.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.