joi, aprilie 7, 2022

Vești bune pentru turci! Iată ce măsuri COVID-19 au fost eliminate


Turcia a anunțat relaxarea a măsurilor COVID-19, conform ministrul sănătății, citat de Duvar English.

Ministrul sănătății, Fahrettin Koca a făcut declarații pentru presă, în urma unei reuniuni a comitetului țării pentru lupta împotriva virusului.

„Nu mai trebuie să purtăm măști în aer liber. Nu eliminăm măștile din viața noastră, le ținem cu noi pentru a le purta atunci când este necesar”, susține Koca.

Oficialul a susținut că dacă ventilația este suficientă în medii închise și pot fi respectate regulile de distanțare socială, „nu mai este necesar” să purtați mască nici în interior.

Fără HES Cod

Într-o altă modificare, utilizarea codurilor HES, a fost eliminată, iar publicul nu va mai trebui să-și arate codul la intrarea în nicio clădire sau eveniment.

Între timp, țara a raportat 56.780 de noi cazuri de coronavirus și 189 de decese, pe 2 martie.

Turcia a administrat peste 145,8 milioane de doze de vaccin, de la lansarea campanii de imunizare din ianuarie 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.