duminică, aprilie 10, 2022

Măsuri relaxate în Turcia. Cum arată noua eră a COVID-19?


Odată cu noile decizii anunțate de ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, Turcia a intrat într-o nouă eră a pandemiei COVID-19, conform Gazete Duvar.

Noile decizii vor fi valabile după decretul care va fi emisă de Ministerul de Interne.

Când se poartă masca?

Obligația de a purta masca în aer liberi, care a fost implementată din iunie 2020, a fost ridicată.

Măștile nu sunt obligatorii nici în interior dacă se poate menține distanța, iar spațiul are ventilație corespunzătoare. Totuși, măștile vor continua să fie purtate în avioane, autobuze, cinematografe, teatre și instituții de sănătate unde distanța socială nu se poate menține și în zonele în care ventilația nu este suficientă.

Fără HES Cod

Într-o altă modificare, utilizarea codurilor HES, a fost eliminată, iar oamenii nu va mai trebui să-și arate codul la intrarea în nicio instituție sau evenimente publice.

Fără test PCR

În urma unei reuniuni a comitetului țării pentru lupta împotriva virusului, oficialii turci au decis că nu se vor mai solicitate teste PCR pentru persoanele care au semne de boală.

O nouă eră și pentru școli

În școli, închiderii clasei se va face doar dacă într-o clasă sunt cel puțin două cazuri.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.