Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792
duminică, iunie 4, 2023

Romanian IT — comunitatea globală a românilor din tech

România ar putea deveni prima țară din lume cu o rețea globală de centre IT, formată din specialiști

Mai mulți specialiști IT români de la Paris au în plan crearea unei rețele de centre de specialitate, menită să reunească și să susțină românii din domeniul tech, aflați atât în țară, cât și în străinătate, se arată într-un comunicat de presă al Comunității Globale a Românilor în Tech.

În acest fel, prin intermediul „Romanian IT — comunitatea globală a românilor din tech”, țara își propune să devină primul stat din lume care reușește să creeze o rețea de centre menită să reunească specialiștii în IT din țară și de peste hotare.

„Este deja de notorietate profesionalismul și chiar influența IT-iștilor români angajați la companii internaționale din Statele Unite, Marea Britanie sau Franța, iar după mulți ani în care am pus umărul la ridicarea imperiilor financiare ale străinilor, ne-am gândit că a venit vremea să folosim acest potențial și pentru promovarea sectorului IT românesc. Nucleul deja s-a format, suntem o echipă puternică în Paris, însă vom deschide și alte centre în orașe cu concentrație mare de specialiști IT români, precum: București, Cluj-Napoca, Iași, Tg. Mureș, Timișoara, Londra, Berlin, San Francisco, New York etc., fiecare locație replicând structura de organizare folosită în momentul de față în centrul de la Paris. Ne dorim să dezvoltăm o comunitate care să funcționeze pe principiile open source, open exchange, open participation, cu scopul de a promova specialiștii și întreg sectorul IT românesc la nivel internațional. Până la finele anului 2017, Comunitatea și-a propus să înregistreze peste 2.500 de specialiști români în IT răspândiți în toată lumea, care să poată colabora într-un cadru organizat, iar România să poată deveni cu adevărat o forță în acest domeniu”, susține Valentin Maior, unul dintre coordonatorii Comunității Globale a Românilor din Tech.

Este deja de notorietate profesionalismul și chiar influența IT-iștilor români angajați la companii internaționale din Statele Unite, Marea Britanie sau Franța

 

Misiunea ‘Romanian IT’ este de a dezvolta un cadru care să reunească și să susțină românii din tech, din țară și din străinătate, antreprenoriatul și întregul sector IT românesc la nivel internațional, în vederea creșterii competitivității pe piața globală și implicarea în proiecte cu potențial de îmbunătățire a serviciilor publice și a societății

Un studiu de specialitate publicat în luna august 2016 de către Statista, citat de Comunitatea Globală a Românilor în Tech, la nivelul anului 2006, într-un top al celor mai importante companii din lume, domeniul IT era reprezentat doar de compania Microsoft, în schimb marii jucători erau din domenii, precum: petrol, energie și servicii financiare. În 2016, situația s-a schimbat radical, piața mondială fiind acaparată de companii din domeniul IT, precum Apple, Facebook, Microsoft, Amazon sau Alphabet, care au generat încasări de peste 2.000 de miliarde de dolari de la începutul anului curent.

În România, contribuția sectorului IT în Produsul Intern Brut (PIB) a ajuns, în 2015, la 6% cu potențial de creștere de până la 10% în următorii ani, avansând odată cu valul internațional

 

În România, contribuția sectorului IT în Produsul Intern Brut (PIB) a ajuns, în 2015, la 6% cu potențial de creștere de până la 10% în următorii ani, avansând odată cu valul internațional, lucru care i-a determinat pe tot mai mulți specialiști IT români din întreaga lume să conlucreze pentru proiecte autohtone sau chiar să ia în calcul posibilitatea reîntoarcerii acasă.

Conform sursei citate, în cadrul comunității globale, se vor organiza periodic conferințe cu tematică (tehnică, antreprenoriat, schimburi de experiență), iar intenția este ca, anual, să aibă loc evenimente de business matchmaking, atât în România, cât și în centrele internaționale administrate de către IT-iști români. În plus, în cadrul acestor conferințe va fi promovat întreg sectorul IT românesc, de la companii, startup-uri până la produse IT dezvoltate de către specialiști independenți și companii românești. AGERPRES, Daniel Badea.

Ionuț Cojocaru despre alegerile din Turcia: „Regimurile politice nu s-au schimbat prin alegeri, ci prin lovituri de stat sau prin revoluții.”

Alegerile din Turcia, care au fost considerate cele mai importante alegerile din 2023, au luat sfârșit. Erdogan, cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% continuându-şi guvernarea de peste 20 de ani. Însă, întrebările legate despre viitorul Turciei continuă.

Ce va face Erdogan în continuare? POLITICO: Lira este vulnerabila

O întrebare și mai importantă este dacă Erdogan va reveni la politici economice mai ortodoxe sau va continua cu combinația actuală de cheltuieli mari și rezistență la creșterea ratelor dobânzii. Mulți economiști spun că această combinație este nesustenabilă și riscă o criză în urma alegerilor, lira fiind vulnerabilă la atac.

Istanbul: 37 de persoane deținute la comemorarea protestelor Gezi Park

Membrii TKP au mărșăluit pe strada Istiklal și s-au confruntat cu intervenția poliției violentă a poliției în primele minute ale protestului.

Turcia: Faimosul politician închis după gratii anunţă că se retrage din politică

„Îmi cer scuze sincer pentru că nu am putut să fac o politică care merită poporul nostru. Promit că voi corecta aceste deficiențe cu eforturile mele în practică. În timp ce voi continua lupta din închisoare, am renunțat la politica activă în acest stadiu”, susține Demirtaș.

LIVE. Iată cine este viitorul președinte al Turciei

20.05: Conform informațiilor furnizate de președintele Consiliul Electoral, Ahmet Yener, numărul total de urne deschise a fost de 75,42 la sută. Erdogan a strâns 53,41 la sută din voturi, iar Kılıçdaroğlu a primit 46,59 la sută.

Erdogan revendică victoria la alegerile prezidențiale din Turcia, pe măsură ce numărătoarea continuă

Erdogan s-a ridicat pe un autobuz lângă reședința sa din Istanbul pentru a cânta din nou un cântec de campanie susținătorilor săi și a pronunța victoria.

Lira turcească a scăzut la un nivel record după victoria lui Erdogan

Erdogan s-a impus, în ciuda anilor de tulburări economice. Cel mai longeviv lider al Turciei a câștigat, duminică, cu 52,2% la 47,8% împotriva lui Kemal Kilicdaroglu, continundu-și guvernarea de peste 20 de ani.

Suedia a îndeplinit condițiile Turciei pentru a intra în NATO. Iată noua lege împotrivaterorismului

„Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a terorismului pe 1 iunie, respectăm ultima parte a acordului nostru cu Turcia”, scrie oficial.